Af - 12/04-15 19:57; Opdateret: 13/04-15 12:40

Narkohunde skal undersøge skoleeleverNarkohunde skal undersøge skoleelever

Ungdomsskoler i Østjylland bruger narkohunde i kamp mod euforiserende stoffer. Uanmeldte hundebesøg kan have en 'en præventiv effekt', mener skoleleder.

Bildstrecke im Grossformat »

Flere skoler og uddannelsesinstitutioner i Østjylland ser sig nødsaget til at anvende narkohunde, der kan sørge for, at eleverne ikke indtager stoffer, skriver stiften.dk.

De firbenede efterforskere kan komme på uanmeldt besøg, da VUC Aarhus eksempelvis har vedtaget, at 'der kan forekomme uanmeldt kontrol med narkohunde'. Der har dog endnu ikke været narkohunde forbi skolen.

Mystisk kokain med ny farve har ramt Sverige
Mystisk kokain med ny farve har ramt Sverige

Vi vil have et hashfrit miljø på skolen, så vi kan koncentrere os om det, det drejer sig om, nemlig at lære noget, pointerer rektor Erik Ernø-Kjølhede, VUC Aarhus til stiften.dk.

Skolelederen, der varetager 6.000 kursister, påpeger, at det er de færreste, der kan finde på at indtage euforiserende stoffer, og tiltaget kan have en 'en præventiv effekt', da hash er det største problem, vurderer han Erik Ernø-Kjølhede.

Storstilet bandefest med med Bandidos, Black Army og LTF er startet i Odense
Storstilet bandefest med med Bandidos, Black Army og LTF er startet i Odense

Det er dog ikke alle steder, at idéen om narkohunde i skolen falder i god jord.

- Jeg synes, det er problematisk, hvis man gennem en razzia på den måde kommer til at udstille nogle særlige børn, siger Marie Thellufsen, der er skoleleder på Strandskolen, til stiften.dk.

Centor for Rusmiddelforskning vurderer, at op mod 10 procent af elever på ungdomsuddannelserne ryger så meget hash, at det har en negativ effekt på deres skolegang.

Steward: Skyl jeres stoffer ud i toilettet, inden vi lander
Steward: Skyl jeres stoffer ud i toilettet, inden vi lander

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx