Af - 13/10-15 10:33; Opdateret: 13/10-15 12:48

LIVE: Nu får vi svaret på årtusindets flykatastrofeLIVE: Nu får vi svaret på årtusindets flykatastrofe

Den hollandske havarikommission præsenterer i dag en rapport om flykatastrofen over Ukraine sidste år. Danske eksperter håber at se svar på, hvordan en lignende katastrofe kan undgås.

Bildstrecke im Grossformat »

Ikke siden 1996 er der omkommet så mange mennesker i en enkelt flyulykke, som det skete sidste år, da 298 personer pludselig blev dræbt i det, der foreløbigt har vist sig at være årtusindets største flykatastrofe.

Malaysia Airlines MH17 blev med al sandsynlighed skudt ned i luften over Ukraine af et missil – det har en foreløbig rapport antydet, men endnu er der ingen konklusion på, hvad der præcist skete den skæbnesvangre julidag. Svarene kommer i dag, når den hollandske havarikommission præsenterer sin endelige rapport.

Ifølge tidligere trafikchef i Københavns Lufthavn, Hans Christian Stigaard, der er tidligere trafikchef i Københavns Lufthavn, er det dog ikke et svar på, hvad der skete, der er mest interessant. I stedet vil han kigge i rapporten efter svar på, hvordan en lignende katastrofe kan undgås i fremtiden.

Dele af missil fundet ved nedstyrtningssted i Ukraine
Dele af missil fundet ved nedstyrtningssted i Ukraine

- Det interessante bliver, hvad man gør herfra. Man vidste, at område kunne være farligt, så hvorfor fløj flyet henover? Man har diskuteret, hvilke myndigheder, der skal have ansvaret for at lukke sådan et luftrum, for sådan et beslutning kan ikke være op til det enkelte luftselskab at træffe, siger han.

Formand for ingeniørforeningens flyvetekniske selskab, Paul Hulme Harrison, vil også se efter bud på at undgå, at et civilt fly nogensinde igen bliver skudt ned som følge af en konflikt.

Australiere i sorg rystet over MH17-video
Australiere i sorg rystet over MH17-video

- Det var vurderet, at en højde på 30.000 fod var højt nok. Alligevel gik det galt. Hvor højt skal vi så op, og hvor langt skal vi væk, før end de våbensystemer, der bruges af de stridende parter, kan være kritiske for den civile luftfart, spørger Paul Hulme Harrison retorisk.

SELVOM TO AF DE VÆRSTE FLYULYKKER INDTRAF SIDSTE ÅR, HAR DET ALDRIG VÆRET MERE SIKKERT AT FLYVE. LÆS HER

Metroxpress dækker præsentationen af rapporten om MH17 live.


Blogger advarede mod AirAsia-katastrofen
Blogger advarede mod AirAsia-katastrofen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skandalen spreder sig som en...
bt.dk
Politiet er forbløffet: Nogen holder...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx