Af - 07/03-14 11:08; Opdateret: 07/03-14 11:35

Danskere protesterer mod homo-lovDanskere protesterer mod homo-lov

En ung lesbisk kvinde fra Uganda arrangerer demonstration mod sit hjemland. Mere end 1.000 personer har på Facebook markeret, at de vil møde op og støtte hende.

storybild

Arkiv: En kenyansk demonstrant viser sin støtte til homoseksuelle i Uganda. (Billede: Polfoto/AP/Ben Curtis)

Det afrikanske land Uganda indførte for nylig en lov, der kan give livstidsfængsel til homoseksuelle. I protest mod loven arrangerer menneskerettighedsaktivisten Nakiganda Hasifah, der selv er lesbisk og fra Uganda, i dag en demonstration foran landets ambassade i København.

På Facebook har godt 1.000 mennesker tilmeldt sig protesten, der bakkes op af blandt andet Amnesty.

Uganda underskriver anti-homolov
Uganda underskriver anti-homolov

- Det er vigtigt, at Danmark sender et klart signal om, at myndighederne i Uganda skal overholde de internationale konventioner, de selv har indgået, siger initiativtager Nakiganda Hasifah til magasinet Homotropolis.

Hun har selv været fængslet flere gange i Uganda, inden hun flygtede til Danmark, fortalte hun sidste år i et interview med Information, hvor man også kunne læse, at hun under en fængsling blev voldtaget og fødte voldtægtsmandens barn.

Avis hænger 200 homoseksuelle ud på forsiden i Uganda
Avis hænger 200 homoseksuelle ud på forsiden i Uganda

- Jeg føler mig tryg i Danmark, men så snart mit hjemland afskaffer sine love mod homoseksuelle, tager jeg tilbage og kæmper videre. Ellers har jeg spildt min tid, forklarede Nakiganda Hasifah dengang til avisen.

Selv om det i Danmark kan virke helt skørt at ville forbyde homoseksualitet, så kan man på hendes Facebook-side blive mindet om, at det ikke er alle steder, det forholder sig sådan.

Mand bag anti-homolov: Homoseksualitet er ondskab
Mand bag anti-homolov: Homoseksualitet er ondskab

'Tænk dig om en ekstra gang – er du på Guds eller satans side', skriver en ugandisk mand således til Nakiganda Hasifah.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx