Af - 28/11-16 13:26

Gymnasie i sorg efter elevs død: “Meningsløst”Gymnasie i sorg efter elevs død: “Meningsløst”

En gymnasie-elev mistede natten til søndag livet foran Nærum Gymnasium. Klassekammerater er meget berørte, fortæller rektor.

storybild

Nærum Gymnasium. ARKIVFOTO (Billede: Scanpix/Stig Nørhald)

Mandag morgen mødte eleverne på Nærum Gymnasium ind til nyheden om et tragisk dødsfald, som sandsynligvis indtraf på skolens grund natten til søndag.

En ung elev blev fundet død siddende op ad skolens bygninger klokken lidt i otte søndag morgen. Og rektor på Nærum Gymnasium, Niels Hjølund Pedersen bekræfter, at der er tale om en 1. g.-elev fra skolen.

Ung mand fundet død ved Nærum Gymnasium
Ung mand fundet død ved Nærum Gymnasium

Mandag morgen samlede han alle skolens elever.

- Jeg har informeret dem om, hvad der er sket, selvom mange af dem vidste det i forvejen. Men det handlede nok så meget om, at vi skal holde fast i at gøre alt, hvad vi kan for at støtte hinanden og de nære kammerater til afdøde. Og det gør man bedst ved at tale sammen og tale med voksne kyndige mennesker om det her.

Skolen stiller med et beredskab af vejledere og psykologer, som skal hjælpe med at løfte den opgave, fortæller rektor. Særligt berørt er den unge mands klassekammerater.

- Jeg har sammen med en psykolog været oppe i den klasse, som den afdøde elev gik i. Og de har det selvfølgelig ikke så godt.

- Vi er alle berørte af det, og vi gør alt, hvad vi kan for at komme igennem det her meningsløse rum, der er nu, siger Niels Hjølund Pedersen til metroxpress.

Kvinde dræbt i ulykke på minkfarm nær Horsens
Kvinde dræbt i ulykke på minkfarm nær Horsens

Flere af kammeraterne mødtes søndag aften ved skolen med lys og blomster.

Det er endnu ikke klart, hvad eleven døde af. Han blev fundet kun iført en T-shirt og bukser, og politiet arbejder ud fra en teori om, at han er frosset ihjel i den kolde novembernat. Det skal en obduktion dog klarlægge, og resultaterne kommer inden for de næste to til tre uger, fortæller Nordsjællands Politi.

Far delte hjerteskærende foto af syg datter - nu er hun død
Far delte hjerteskærende foto af syg datter - nu er hun død

Det er også uvist, hvad den unge mand lavede på skolens grund. Ifølge rektor Niels Hjølund Pedersen havde eleven været til en privatfest et andet sted om aftenen, og der var ingen arrangementer på skolen. Der var slet ingen andre på Nærum Gymnasium, og det var en tilfældig forbipasserende, der opdagede den unge mand.

- Han (eleven, red.) er kommet hertil i løbet af natten, og så blev han fundet søndag morgen lidt i otte. Men der er en del omkring hans færden, som efter mine oplysninger ikke er klarlagt endnu, forklarer Niels Hjølund Pedersen.

Metroxpress er bekendt med navnet på den unge mand, men tilbageholder det af hensyn til familien efter henstilling fra politi og rektor.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Curlingkvinderne tabte i neglebider...
bt.dk
Menneskejagt på farlig øksemand...
bt.dk
Historisk interview: Kendt dansk...
bt.dk
Buschauffør blev stoppet med meget...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx