Af - 24/06-15 08:11

Kun få fulde studenter falder af vognenKun få fulde studenter falder af vognen

På ti år er fem studenter kommet på hospitalet efter studenterkørsel, viser folketingssvar

storybild

På ti år er fem studenter havnet på sygehus efter ulykker i forbindelse med studenterkørsel. (Billede: Polfoto)

Danske unge er gode til at holde fast i hestevognen og lastvognskanten, når de kommer slingrende og hujende rundt i byerne til studenterkørsel.

Et svar til folketinget fra afgående justitsminister Mette Frederiksen (S), viser at fem danske unge på ti år er endt på hospitalet efter at kommet til skade ved studenterkørsel.

- I én af de fem ulykker var det implicerede køretøj en lastbil med veteranbilsstatus. De sidste 5 år er der registreret 2 personskadeulykker under studenterkørsel, siger Mette Frederiksen, der har søgt i politiets registre på årene 2004 til 2013.

Sidst gik det galt for en 21-årig pige i Kalundborg, der i 2013 faldt af en lastbil og brækkede armen, da hun svingede huen.

Ifølge advokat Peter Agentoft Nielsen fra Ret & Råd i Horsen så er man selv ansvarlig, hvis skaden skyldes alkoholpåvirkning.

- Man kan dog godt få erstatning, selvom man er fuld, hvis skaden ikke skyldes alkohol og ligeså vel kunne være sket i upåvirket tilstand. Det kan dog give bevismæssige vanskeligheder, skriver han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
AaB-formand om chok-fyring: Sådan...
bt.dk
To mænd fyret efter julefrokost i...
bt.dk
Asger var alene - pludselig sad armen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx