Af - 03/09-14 10:10; Opdateret: 03/09-14 10:38

Teenagere hjælper hinanden ud af spiseforstyrrelserTeenagere hjælper hinanden ud af spiseforstyrrelser

På Instagram finder unge med spiseforstyrrelser et fællesskab, hvor de hjælper og opmuntrer hinanden til at holde fast i at komme ud af deres lidelse.

storybild

Fie Laursen besluttede sig for offentligt at dele sine tanker, ”for at vise folk man ikke bare tager en gaffel til munden fra en dag til en anden, men at der ligger en masse bag den her mentalesygdom. Jeg skriver også med mange piger på Instagram, og det er rart at have et sted at komme i kontakt med andre der kæmper for det samme”. (Billede: Instagram)

Under blandt andet #beatana, #edwarrior og #recovery hjælper spiseforstyrrede teenagepiger hinanden på Instagram.

De opmuntrende kommentarer og likes betyder, at de syge piger nemmere kan komme gennem en svær dag.

Sådan oplever den populære teenageblogger Fie Laursen, der kæmper med en spiseforstyrrelse det, efter hun har valgt at dele sine daglige konflikter med maden på Instagram.

Så mange danske mænd lider af spiseforstyrrelser
Så mange danske mænd lider af spiseforstyrrelser

- Det betyder ALT, når de (andre på Instagram red.) opmuntrer mig, og jeg opmuntrer dem. På Instagram kan man skrive privat til hinanden, så det er rart at kunne være her for hinanden, selvom vi ikke kender hinanden har vi den ting tilfælles at vi alle har er unormalt forhold til mad, som vi gerne vil ændre på, siger Fie Laursen.

Hun forklarer, at det kan motivere hende til at spise, når hun kigger under forskellige hashtags, hvor unge opmuntre hinanden til at holde fast i at spise.

Ekspert: Medinas nøgenbillede sender uheldigt signal
Ekspert: Medinas nøgenbillede sender uheldigt signal

- Jeg bliver lettet for en masse følelser, andre kommenterer og kan relatere til det, og så føler jeg mig ikke så alene, siger 18-årige Fie Laursen, der først blev kendt i medierne, da hun fortalte åbent om at være mobbeoffer.

Og netop oplevelsen af fællesskab er noget af det, der er rigtig vigtigt, når unge skal komme sig oven på en spiseforstyrrelse, fortæller Steen Andersen, der er generalsekretær i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade.

- Oplevelsen af at man ikke er alene, og at andre forstår de tanker man har. Det er noget andet end at forsøge at tale med en veninde eller sine forældre om det. Og det kan være en enorm støtte. Det er den samme melding vi får fra vores egne støttegrupper hvor der fx er 8 deltagere, siger han.

Forældres sundhedshysteri giver børn spiseforstyrrelser
Forældres sundhedshysteri giver børn spiseforstyrrelser

Dog pointerer han, at nogle af de unge har to profiler. Både en hvor de støtter hinanden i at komme ud af lidelsen, og samtidig har en profil hvor de for eksempel deler tips om hvordan man kaste op lydløst.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Blev enkemand som 38-årig: Nu er...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Anmeldelse: Henrik Sass hader...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx