Af Silla Bakalus - 30/04-18 07:15

Markant vejrskifte på vej: Så dårligt bliver vejretMarkant vejrskifte på vej: Så dårligt bliver vejret

Hører du til de heldige, der har nydt bededagsferien udendørs og dermed det forholdsvis lune forårsvejr, så glæd dig. For mandag kommer et markant vejrskifte. Og det bliver ikke rart.

storybild

Mandag og tirsdag vil ikke byde på det bedste vejr. Arkivfoto. (Billede: Søren Bidstrup)

Og du kan lige så godt forberede dig ved at tage gummistøvler, regnjakke og paraply frem. Og måske også en vindskærm, hvis du ejer sådan en. For det bliver meget vådt og meget blæsende. Især, hvis du bor i Jylland.

Det fortæller meteorolog hos DMI, Thor Hartz .

Det dårlige vejr begynder allerede natten til mandag i den vestlige del af landet. Og mandag bliver det bare værre og værre.

»Det bliver generelt en våd dag. Mandag begynder vinden at tiltage til en jævn til hård vind ved kysterne, stedvis op til kuling. Og der kommer et mere udbredt regnvejr fra sydvest. Det starter i Sønderjylland om formiddagen, og så breder det sig nordover. Og lokalt kan der være torden,« forklarer meteorologen.

For sjællænderne og bornholmerne er der dog lidt godt nyt, idet det dårlige vejr først rammer lidt senere.

»På Sjælland og Bornholm vil det starte ud med nogen sol, men fortsat med jævn til hård vind. Stedvis op til kuling fra øst.  Så det bliver en blæsende dag. Og for den vestlige del af landet en våd dag med regn hele dagen, og regnen vil også nå den østlige del i løbet af dagen,« siger Thor Hartz.

Den gode nyhed i alt det våde er dog, at der formentlig ikke bliver tale om voldsomme nedbørsmængder ifølge DMI:

»Selve nedbørsmængderne er lidt usikre, men gennemsnitligt vil der nok komme 10-15 millimeter. Det vil ikke være kraftigt, men det vil blive en våd dag generelt. Især i den vestlige del,« siger Thor Hartz.

Temperaturerne vil også tage et dyk. Mandag vil de ligge på mellem 10 og 15 grader, mens tirsdagens temperaturer vil ryge helt ned på 8-13 grader.

Kigger man længere frem, kommer solen dog tilbage. Og allerede fra onsdag bliver det bedre igen.

»Frem mod weekenden bliver det gradvist mere stabilt og lunere,« siger Thor Hartz, der også mener, at der vil komme en del sol i weekenden. Desuden vil temperaturerne atter stige til mellem 15 og 18 grader.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drama på Amalienborg Slotsplads under...
bt.dk
Forskere bag kæmpe studie: Det her er...
bt.dk
Reaktionerne strømmer ind: Danskerne...
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx