16/12-15 13:16; Opdateret: 16/12-15 13:43

Finn Borch Andersen bliver ny PET-chefFinn Borch Andersen bliver ny PET-chef

Den konstituerede PET-chef, Finn Borch Andersen, bliver ny chef for PET fra 1. januar.

storybild

(Billede: Polfoto)

Fra 1. januar kan politidirektør Finn Borch Andersen sætte sig fast i chefstolen for Forsvarets Efterretningstjeneste (PET).

Efter en periode som konstitueret chef for PET er han nu udpeget som ny PET-chef per 1. januar.

- Finn Borch Andersen har et solidt kendskab til efterretningstjenestens særlige rolle og kommer med årelang erfaring fra politi og anklagemyndighed, udtaler justitsminister Søren Pind (V) i en pressemeddelelse.

Finn Borch Andersen udtaler selv, at han glæder sig til at påtage sig ansvaret for PET, selv om han også går ydmygt til jobbet.

- Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet her i PET sammen med dygtige ledere og medarbejdere. Vi arbejder sammen for at forebygge, efterforske og imødegå trusler mod Danmark.

- Det er en opgave, jeg går til med energi og engagement, men også med den nødvendige ydmyghed. Jeg er meget bevidst om arbejdets helt særlige karakter og store betydning for det danske samfund, siger Finn Borch Andersen i en pressemeddelelse.

Finn Borch Andersen, der er 53 år, har siden 1. juni 2015 været konstitueret i stillingen som PET-chef. Han har tidligere blandt andet været politidirektør i Nordsjællands Politi.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx