Af Ritzau - 31/10-16 12:45

Rekord få søgte om asyl i sidste ugeRekord få søgte om asyl i sidste uge

Den seneste uge har 39 søgt om asyl i Danmark. Det er det laveste antal siden grænsekontrollen blev indført.

storybild

Der er kommet langt færre asylansøgere til Danmark i år, hvor der har været grænsekontrol, end forrige år. De seneste uge søgte X om asyl i Danmark. (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

Asyltallet rammer efter mange uger med få asylansøgere bundrekord. Den seneste uge har kun 39 personer søgt om asyl i Danmark.

Det viser den seneste opgørelse fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

De ugentlige asyltal stammer fra politiets it-system. Den har en vis usikkerhed, fordi der løbende sker efterregistreringer. Derfor kan ugens tal vise sig at være højere.

Forrige uge ankom 70 asylansøgere, og det er 15. uge i træk med under 100 nye asylansøgere.

Det samlede asylansøgere for i år er nu oppe på 5479.

På baggrund af den store tilstrømning i 2015 forventede regeringen ved årets begyndelse 25.000 asylansøgere i år. Det tal er siden blevet nedjusteret til 7500.

Den midlertidige grænsekontrol blev indført 4. januar i år, og siden da har myndighederne holdt nøje øje med antallet af asylansøgere.

Den danske grænsekontrol udløber 12. november. Danmark har dog af EU-Kommissionen fået lov til at forlænge den midlertidige kontrol frem til 12. februar.

Ud over Danmark er det Sverige, Norge, Tyskland og Østrig, der alle er på vej mod en ny forlængelse af den midlertidige grænsekontrol frem til 12. februar.

Asyltallet kommer kort tid efter, Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, har foreslået at ændre på arbejdsfordelingen ved grænsen.

I øjeblikket er både politiet og Hjemmeværnet sat på arbejde, men står det til S-lederen, skal opgaven i videst muligt omfang overtages af Hjemmeværnet.

Politiet har oparbejdet massivt overarbejde. Det lagt sammen med en eskalerende bandekonflikt, betyder, at man må drosle ned for politibetjentenes arbejde ved grænsen, lyder Mette Frederiksens argumentation.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx