Af Ritzau - 10/03-17 10:30; Opdateret: 10/03-17 11:35

Pape har tillid til Rigspolitiet trods markante fejl i udbudPape har tillid til Rigspolitiet trods markante fejl i udbud

Trods markante fejl i kontraktudbud har justitsministeren fortsat tillid til rigspolitichefen, forsikrer han.

storybild

Justitsminister Søren Pape Poulsen har fuldt tillid til rigspolitiet selv om man ikke har overholdt udbudsreglerne i en stor af aftalerne om tilkøb af konsulentydelser i 2015 og 2016. Her ses Søren Pape ved en tidligere lejlighed ude foran Københavns Hovedbanegård. (Billede: /ritzau/)

Rigspolitiet har ikke overholdt udbudsreglerne i en stor del af aftalerne om indkøb af konsulentydelser i 2015 og 2016.

Det viser en ny analyse, som Rigspolitiet har gennemført.

Alligevel har justitsminister Søren Pape Poulsen (K) fortsat tillid til rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, forsikrer han.

- Han har sagt tydeligt og klart i dag, at han sætter sig i spidsen. Det er hans ansvar. Og det er hans ansvar at rydde op. Nu ser jeg frem til, at vi får et uafhængigt revisionsselskab på.

- Det vigtigste er at finde ud af, hvad der egentlig er at komme efter, siger Søren Pape Poulsen.

Ministeren understreger, at der er tale om et problem i administrationen.

- Nu skal vi ikke få den tanke, at det er de dygtige betjente, der passer på os ude i hverdagen, som har lavet rod her.

Spørgsmål: - Har du ikke også selv et politisk ansvar?

- Man går ud fra, at de folk, man har siddende - og som har ansvar for det her - har styr på det. Det viser sig så, at det ikke har været tilfældet, siger Søren Pape Poulsen

Ifølge Rigspolitiets egen analyse er udbudsreglerne kun overholdt for 38 procent af de undersøgte udgifter. Derudover har det ikke været muligt at vurdere, om 11 procent af de undersøgte udgifter er sket efter reglerne.

Undersøgelsen blev sat i værk i september sidste år. Nu vil Rigspolitiet have revideret forløbet af politiets køb hos et revisionsfirma. Opgaven sendes i udbud og skal senest være færdig til nytår, oplyser justitsministeren.

- Det er en stor revisionsopgave. Den skal være færdig inden udgangen af 2017. Så jeg går ud fra, at vi har den sidst i november eller december. Det er en kæmpe opgave at komme til bunds i, siger Søren Pape Poulsen.

Han vil ikke kommentere, om alle køb og udbud skal gå om.

- Jeg har forstået på rigspolitiet, at der allerede fra i dag er sat nogle helt nye retningslinjer for godkendelser af forskellige køb, siger Søren Pape Poulsen.

/ritzau

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx