Af - 08/02-16 13:10

Anklager: Firedobbelt voldtægt er grov, men...Anklager: Firedobbelt voldtægt er grov, men...

Anklagemyndigheden i Nordjylland går ikke efter den maksimale straf i sag om firedobbelt voldtægt. DF og EL kræver, at justitsministeren sætter ind.

storybild

Sagen er mandag i Retten i Hjørring Hj¿rring ret Dag 1 i retssagen (Billede: Polfoto/Sch†tze Renƒ)

Tre asylansøgere fra Eritrea er tiltalt for på skift at have voldtaget en 25-årig kvinde, og sagen kører netop nu i Retten i Hjørring.

Hun blev truet med en kniv og tvunget til samleje, oralsex og analt samleje, ifølge anklagskriftet. I alt blev hun voldtaget fire gange.

Alligevel vil anklagemyndigheden i Nordjyllands Politi ikke gå efter den maksimale straf, som er på otte år, men sjældent bliver højere end to år.

Asylansøgere tiltalt i grov voldtægtssag
Asylansøgere tiltalt i grov voldtægtssag

Det siger sagens anklager, advokaturchef Torben Kaufmann Sørensen, ifølge Ritzau.

Selvfølgelig er det en grov sag, men der har ikke været slag og spark, og der er ikke sket større skader.

Og den udmelding falder ikke i god jord på Christiansborg.

- Det synes jeg er meget bemærkelsesværdigt. Det har jeg faktisk dårligt ord for. Det er et meget mærkeligt signal, man sender, ved at sige, at det ikke er lige så alvorligt, fordi der ikke var slag eller spark, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF) til metroxpress.

Selvom regeringen nu er klar til at sætte straffen for voldtægt op med et år, mener Dansk Folkeparti, at den bør være langt højere. Og at anklagemyndigheden selv skal gå efter de høje straffe.

Peter Kofod Poulsen kræver nu, at sagen fra Nordjylland bliver set igennem.

Det er så voldsom en forbrydelse, og derfor kommer vi til at bede justitsministeren om at levere en redegørelse for, hvorfor man i anklagemyndigheden ikke mener, at det her ligger i den høje ende af strafferammen.

Også SF og Enhedslisten kalder udmeldingen nedsættende og bagataliserende.

- Det nager mig, at anklageren italesætter det på den måde, som kan virke negligerende umiddelbart, skriver Pernille Skipper i en sms til metroxpress.

Hun mener, at anklagemyndigheden bør lægge vægt på den psykiske terror og indirekte trussel på lige fod med blå mærker.

Pind klar med voldtægtspakke: Sådan vil han hjælpe ofrene
Pind klar med voldtægtspakke: Sådan vil han hjælpe ofrene

- Jeg er bekymret for, at domstolene og anklagemyndighed ikke fuldt ud har taget de afgørelser til sig, som meget klart siger, at den indirekte trussel i en situation kan være næsten ligeså voldsom tvang som egentlig vold, skriver Pernille Skipper, som også vil bede justitsminister Søren Pind (V) få en redegørelse om, hvordan praksis er på området.

Voldtægten fandt sted 25. oktober sidste år, og ifølge anklageskriftet lå kvinden og sov i et værelse, da den første tiltalte, en 27-årig mand, kom ind i værelset.

Dommen bliver sandsynligvis afsagt senere i dag.

LÆS OGSÅ: Undersøgelse afslører: Politiet skjulte flere hundrede voldtægter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx