Af - 25/04-16 17:14; Opdateret: 25/04-16 17:27

Er klimaet eller din røde bøf vigtigst? Dét mener danskerne om dyrere bøfferEr klimaet eller din røde bøf vigtigst? Dét mener danskerne om dyrere bøffer

Danskernes forbrug af oksekød koster på klimakontoen, derfor mener Det Etiske Råd, at der burde være en klimaafgift kødet.

Metroxpress reporter tog på gaden for at tale med danskerne om dyrere oksekød. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Danskerne elsker kød. Vi er faktisk en af de mest kødspisende nationer. Men særligt oksekød belaster klimaet. Derfor foreslår Det Etiske Råd, at man lægger en klimaafgift på oksekød, for at få forbrugere til at spise mere klimavenligt.

- Når vi køber ind, så handler vi ikke kun af lyst men også med pengepungen i tankerne. Vi ved, at afgifter virker. Når der kommer afgifter på, så falder forbruget, siger Mickey Gjerris, formand for Rådets arbejdsgruppe.

Fastfood-medarbejdere advarer: Dette skal du aldrig bestille
Fastfood-medarbejdere advarer: Dette skal du aldrig bestille

Danskerne er vant til, at deres madvaner er deres eget valg, men Det Etiske Råd mener, at oksekødet giver så store klimakonsekvenser, at det i orden at blande sig.

- Vi er en situation med klimaforandringer, der er så alvorlige, at vi godt må blande os, lyder det fra Mickey Gjerris.

Vågn nu op! For meget søvn kan være lige så skadeligt som smøger og alkohol
Vågn nu op! For meget søvn kan være lige så skadeligt som smøger og alkohol

Men det er en del af de kødelskede danskere, som Metroxpress fangede på gaden, ikke enige i.

- Jeg synes vi har afgifter nok på diverse ting. Vi må jo nærmest ikke røre noget uden at skulle betale ekstra for det. Så den idé siger jeg nej tak til, siger 20-årige Khalil Dion, der ikke mener, at en afgift vil få ham til at ændre madvaner.

En højere pris på oksekød vil betyde mindre oksekød hjemme hos ægteparret Ketty og Lau Norge.

- Vi spiser jævnligt kød, men er også meget glade for grøntsager og fisk. En afgift ville betyde mindre kød, men mest på grund af økonomien - ikke idealisme, siger 75-årige Ketty Norge.

LÆS OGSÅ: Nyt eksperiment: Der er ikke noget, der hedder "kræsen"

LÆS OGSÅ: Mc Donald's svinede Burger King - se deres frække svar

LÆS OGSÅ: Fødevarestyrelsen beslaglægger 300 kg kød fra Burger King

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx