Af - 22/03-16 11:17

Bonnichsen: Anholdelsen af Paris-bagmand kan have udløst angrebBonnichsen: Anholdelsen af Paris-bagmand kan have udløst angreb

Bombeangrebet i Bruxelles er formentlig en reaktion på, at politiet i fredags anholdte en af terroristerne bag angrebet i Paris i november, vurderer tidligere PET-chef.

Bildstrecke im Grossformat »

Sidste uges anholdelse af 26-årige Salah Abdeslam, den eneste overlevende af bagmændene bag terrorangrebene i Paris, har formentlig tæt forbindelse til dagens angreb i Bruxelles.

Sådan lyder analysen fra tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen.

- En naturlig tanke er, at det ligger i forlængelse af anholdelsen. Vi ved, at Abdeslam var i gang med at planlægge terrorhandling. Samtidig siger politiet, at han har opbygget et nyt netværk, så det er meget nemt at hoppe til den konklusion, at det, vi ser nu, er en reaktion på anholdelsen, siger Bonnichsen.

Efter anholdelsen af Salah Abdeslam i Bruxelles i fredags, lød det da også fra Belgiens indenrigsminister, Jan Jambon, at det kunne vække andre sovende terrorceller.

- Når man standser en celle, kan man aktivere en anden, lød det fra Jan Jambon til det belgiske medie RTL.

Ifølge Bonnichsen viser dagens angreb, at 'ingen kan udstede en 100 procents garanti'.

- Man kan gøre alt, hvad der er menneske muligt, men selv ikke en politistat kan udstede garantier mod terrorangreb', siger han og peger på, at Bruxelles i forvejen havde hævet sikkerhedsniveauet af frygt for netop et terrorangreb.

Bonnichsen forklarer, at politi og efterretningstjenester netop nu lukker ned for metrostationer og lufthavne af frygt for flere angreb.

- Man har allerede set to angreb. Man skal gøre alt for at sikre sig, at det ikke er en kæde. Man lukker ned og opgraderer sikkerheden til det højeste niveau. Det betyder massivt polititilstedeværelse, og at man er i fuld gang med efterforskningen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Kunder evakueret fra stort...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx