21/12-15 12:32; Opdateret: 21/12-15 14:19

Selvmordsbombe i Afghanistan dræber fem soldaterSelvmordsbombe i Afghanistan dræber fem soldater

Taliban tager skylden for bombeanslag mod soldater nær Bagrams luftbase.

En selvmordsbomber på en motorcykel har mandag angrebet en amerikansk-afghansk patrulje nær luftbasen Bagram i Afghanistan og dræbt fem soldater, mens seks andre er såret.

Talibans talsmand, Zabihullah Mujahid, tager på Twitter skylden for angrebet og hævder, at antallet af dræbte er mindst 19.

Mindst tre af de dræbte soldater er fra den internationale styrke, skriver AFP med henvisning til oplysninger fra den lokale guvernør, Mohammad Asem.

I Natos hovedkvarter i Kabul bekræfter pressetalsmænd, at et køretøj er eksploderet nær Bagram-luftbasen.

- En undersøgelse er sat i gang, hedder det.

Politichefen i Parwan-provinsen siger, at tre afghanske politifolk er såret ved angrebet.

Bagram ligger omkring 40 kilometer nord for Kabul, og den er en af de vigtigste baser for de omkring 9800 amerikanske soldater, som er blevet i landet, efter at de internationale kampoperationer blev indstillet sidste år.

Angrebet kommer, efter at flere end 60 mennesker for nylig blev dræbt i forbindelse med et angreb på lufthavnen i Kandahar og i den spanske ambassades gæstehus i Kabul. 38 civile, 10 afghanske soldater og to afghanske betjente mistede livet sammen med 11 talibanere ved angrebet.

Kort efter angrebet i Kandahar 9. december blev fire afghanske politifolk og to spanske betjente dræbt efter en flere timer lang belejring nær den spanske ambassade i Kabul.

Angrebet begyndte, da en bilbombe ramte myldretiden i Sherpur-distriktet i den centrale del af Kabul.

Afghanistans præsident, Ashraf Ghani, sagde tidligere på måneden, at han var klar til at indgå en fredsaftale med de dele af oprørerne, der lægger deres våben og deltager i en demokratisk proces.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bedemanden Carina oplever det hele...
bt.dk
14-årige Sophie fik chok, da hun så...
bt.dk
Eddie Skoller sætter...
bt.dk
Thomas Skovs far faldt om og bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx