Af - 13/05-16 18:15

Fynsk kirke bruger 30.000 kroner på sølvpapirshatFynsk kirke bruger 30.000 kroner på sølvpapirshat

Desuden er tændte mobiltelefoner bandlyst i kirken.

Bildstrecke im Grossformat »

Et fynsk menighedsråd bruger 30.000 kroner på en særlig hat med sølvindlæg til organist, der skal være allergisk overfor elektromagnetiske stråler, også kendt som Elektro Hyper Sensivitet.

Det skriver Weekendavisen ifølge fyens.dk.

Sygdommen er ikke godkendt i Danmark, men det har ikke haft den store indflydelse på menighedsrådet i Stenstrup-Lunde Kirker, der har punget ud for en særlig hat, der skal beskytte organisten imod stråling, som hun angiveligt oplever store gener ved som følge af en overfølsomhed overfor mobiltelefoner og trådløse netværk. Derfor er det gradvist igennem 2015 også blevet forbudt for kirkegængerne, at have tændte mobiltelefoner med under andagten.

Gymnasieelev: Disse unge skal præster nægte at konfirmere
Gymnasieelev: Disse unge skal præster nægte at konfirmere

Men at lidelsen ikke er godkendt har ikke gjort indtryk på formanden for menighedsrådet.

- Når vi er tilfreds med medarbejdere, vil vi gerne holde på dem, så vi har sørget for malerarbejde, tøj og andet, der var nødvendigt for at gøre forholdene så gode som muligt, så vores organist fungerer. Og det gør hun, siger Alice Top-Rasmussen til Fyens.dk.

Københavnerne dropper dåben
Københavnerne dropper dåben

Weekendavisen bringer historien fredag i forbindelse med at sætte fokus på, at Folkekirken ikke justerer brugen af penge i forhold til de dalende medlemstal.

Organisten er udover jobbet som korleder og organist i den fynske kirke, også formand for Elektro Hyper Sensivitet Foreningen, der arbejder for udbredelsen af viden om overfølsomhed for elektromagnetiske stråler, skriver fyens.dk, der ikke har fået kontakt til kvinden.

Unge vil have mere musik og flere flygtninge i folkekirken
Unge vil have mere musik og flere flygtninge i folkekirken

Menighedsrådsformanden sammenligner selv udgiften med at betale for åndedrætsværn til malerarbejde eller udbedring af skader efter skimmelsvamp.

- Jeg er ligeglad med om det er anerkendt. Hvis vi kan dæmpe sygdommen, så skal vi gøre det, siger hun til fyens.dk, og oplyser samtidig, at hatten er blevet købt i samråd med Svendborg Provsti, organistens egen organisation og Arbejdsskadestyrelsen.


LÆS OGSÅ: Manu Sareen skal vidne i sag om homovielser

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx