04/06-15 07:48

Venstre: Flyt 100 betjente ud af fotovogneVenstre: Flyt 100 betjente ud af fotovogne

Arbejdsløse skal have et tre ugers kursus i at betjene fotovogne, siger Venstre, der vil flytte 100 betjente for at opklare forbrydelser. Vi er i gang, lover minister.

storybild

Venstre foreslår, at man flytter 100 betjente, der i dag er bænket i fotovogne ud for at lave politiarbejde. Og så uddanner civile til opgaven (Billede: Polfoto)

Civile skal efteruddannes til at kunne notere fartbøder.
Tilgengæld skal de 100 betjente, der lige nu passer politiets fotovogne med fotoudstyr, sendes ud for at lave politiefterforskning.
Sådan lyder et forslag fra Venstre efter at justitsminister Mette Frederiksen i et folketingssvar har fortalt, at der intet juridisk er til hindre for at lade civile stå for opgaven.
“Det er Rigspolitiets vurdering, at et undervisningsforløb for en civilt ansat medarbejder vil få en varighed af 2-3 uger,” skriver justitsminister Mette Frederiksen, der fortæller at de blot skal undervises i udstyr, politiets virksomhed og færdselsloven.
Derfor vil Venstres Karsten Nonbo, der er formand for Færdselssikkerhedskommissionen, have flyttet betjente ud af de AKT-vogne som er spredt rundt i landet.
“Det er helt skørt, at man bruger uddannede politifolk til at sidde i fotovogne, når de kan betjenes af folk med et kort kursus. Vi mangler betjente til efterforskning, terrorbevogtning og yil at være synlige i gadebilledet. Her er der 100 betjente,” siger han.
Næstformanden i Politiforbundet Claus Hartmann er forbeholden.
“Man skal tænke sig godt om. Det er en opgave, som man giver til betjente, der er kommet til skade eller er plaget af et hårdt arbejdsliv. Her kan de være til nytte,” siger han.
Justitsminister Mette Frederiksen (S) gør opmærksom på, at der allerede er et forsøg med civile ansatte i fotovogne i Midt- og Vestjyllands Politi.
“Jeg kan berolige med, at vi allerede er i gang. Jeg har bedt Rigspolitichefen se på, hvilke arbejdsopgaver, der kan betjenes af andre, så vi kan få frigjort nogle betjente,” siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Carøe til 'Gamle' Hansens bisættelse:...
bt.dk
Vegetarer kan mangle kritisk vitamin:...
bt.dk
'Gør Facebook dig i dårligt humør?...
bt.dk
To unge fra bandemiljøet får 13 års...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx