Af - 07/04-14 08:03; Opdateret: 07/04-14 10:35

Vi regner med at bliver mere end 100 årVi regner med at bliver mere end 100 år

Danskerne forventer at blive tudsegamle. Hver femte regner med at krydse den magiske aldersgrænse på 100 år, viser en undersøgelse.

storybild

(Billede: Polfoto)

Danskerne tror, de er udødelige.

En stor del af os har i hvert fald en stålsat tro på, at vennerne på et tidspunkt skal inviteres til 100 års-fødselsdag.

For næsten hver femte dansker regner med at krydse den magiske alder, viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress, hvor danskere i forskellige aldersgrupper har angivet, hvor gamle de regner med at blive.

Sammenlagt regner 18 pct. med at blive 100 år eller ældre, og den forventning er faktisk ikke helt hen i vejret, lyder det.

- Det er faktisk lidt lavt, synes jeg, siger Henrik Brønnum-Hansen, forskningsleder ved Institut for Folkesundhed.

- Der er god grund til at tro, at dødeligheden fortsat vil falde, som den har gjort i flere generationer. Så samtidig med at tiden går og vi bliver ældre, vil dødeligheden falde, siger han.

I undersøgelsen fremgår det, at især de ældre har en stærk tro på at nå de 100 år, for hvor 13 pct. af de 40-49-årige regner med blive 100 år, så forventer 19 pct. af de 60-74-årige at krydse mærket.
De skal de ældre dog ikke regne med.

- Det lyder måske ulogisk, men det kan være, at man er en smule mere optimistisk, fordi man har det godt, siger Henrik Brønnum-Hansen.

-Der er nok en psykologisk effekt omkring det, for hvis man er 74 år, så er de 100 år tættere på, end hos en 40-årig. Det er ligesom at bestige et bjerg. Hvis man står for foden, så er der langt op, men hvis man er kommet til den sidste camp, inden toppen, virker det mere realistisk.

LÆS OGSÅ: Ældre har det bedst i Sverige og Norge - DK sakker bagud

LÆS OGSÅ: Danskerne er ikke verdens lykkeligste folk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx