Af - 27/12-15 12:47; Opdateret: 27/12-15 13:28

Lagt for had: Derfor skrev jeg 'perker'-rimLagt for had: Derfor skrev jeg 'perker'-rim

En kvinde har skrevet et meget omdiskuteret rim, som efterfølgende har medført dødstrusler. Nu forklarer hun, hvorfor hun skrev det.

Bildstrecke im Grossformat »

Mange danskere er stødt på et rim på Facebook, som har givet voldsomme reaktioner. Ikke mindst over for den kvinde, der juleaften satte sig til tasterne og skrev de udskældte ord.

Over for metroxpress forklarer kvinden nu, hvad der fik hende til at skrive, som hun gjorde.

- Vi sad og snakkede om rimet juleaften, og så tænkte jeg, at der måske var nogen på Facebook-siden 'Ja til frihed – nej til Islam' som ikke havde hørt rimet. Så jeg tænkte, at jeg ville poste noget sjovt, siger hun.

De rimende gloser har dog fået konkrete konsekvenser for kvinden, der er i 30´erne.

- Folk skriver, at de vil slå mig ihjel, at de vil brænde vores hus af og at jeg burde skydes, siger kvinden som metroxpress på grund af truslerne mod hende har accepteret at anonymisere.

Advarsel

Stødende billede. Tryk for at vise.

Kendt journalist deler kvindes racistiske julerim
Kendt journalist deler kvindes racistiske julerim

Kvinden forstår ikke, hvorfor rimet har vækket så stærke følelser.

- Det er et rigtig gammelt rim, så jeg kan ikke forstå, hvordan det lige pludselig kan støde folk, når det ikke har stødt folk førhen. Det er utroligt, at noget som ikke direkte er rettet mod en person, kan støde andre mennesker så meget. Der har altid været rim, som gør grin med folk.

- Jeg ser det ligesom en vittighed rettet mod en aarhusianer eller en blondine. Der er masser af jokes, hvor de gør noget dumt, som de dør af. Jeg tænkte, at det her var på lige fod med den slags, fortsætter hun.

Kvinden fortæller, at hun anser reaktionerne mod rimet som et tegn på, at ytringsfriheden er under pres.

- Man hører jo, at man ikke længere må synge den 'negersang' fra Pippi Langstrømpe. Nu skal det hele være så politisk korrekt, at det er til at brække sig over.

Du har selv erfaret, at nogle bliver kede af det på grund af et rim. Kunne der ikke være en god grund til, at være politisk korrekt?

- Jeg synes, at vi skal bevare den måde, vi plejede at leve på i Danmark. De ting, som vi er vokset op med, synes jeg også at børn i Danmark skal have glæde af – at man må ytre sig og sige noget, uden at folk bliver stødt over det.

- Jeg anser ikke mig selv om racistisk. Jeg har filippinske venner og andre, som ikke er almindelige danskere. Folk har lov til at være som de har lyst til, men jeg synes stadig, at Danmark skal holde på sine værdier. Det er åbenbart ikke at være dansk længere at kunne sige en vittighed uden at folk bliver stødt.

Kan du slet ikke sætte dig ind i, at nogen vil opfatte 'brænder sorte svin' som racistisk?

- Det kan jeg nok godt. Men jeg synes, at når man ser på alt andet, der bliver lavet vittigheder om, eksempelvis når en dansker, en tysker og amerikaner mødes på en bar, og den ene så gør noget dumt og dør, så synes jeg, det er det samme som her.

Her handler det jo om en bevidst handling, hvor nogen brænder en anden af på grund af race. Kan du ikke se forskel?

- Der er jo nok en lille forskel, men jeg går ikke og tænker over sådan en vittighed og analyserer den. Når jeg tænker over det bagefter er det også lidt vildt, at 'de' skulle brænde, siger kvinden, der delvist fortryder at have skrevet rimet på grund af truslerne og forskellig chikane som at få bragt mad ud, hun ikke har bestilt.

- Det er da træls at folk generer en på grund af en gammel vittighed.

Hun blev spyttet på og kaldt terrorist i bus. Folks reaktion var chokerende
Hun blev spyttet på og kaldt terrorist i bus. Folks reaktion var chokerende

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser til metroxpress, at politiet har modtaget en henvendelse på baggrund af Facebook-opslaget. Sagen er sendt til efterforskning hos lokalpolitiet.

Kamerakvinde forhadt efter at sparke flygtninge - nu forklarer hun hvorfor
Kamerakvinde forhadt efter at sparke flygtninge - nu forklarer hun hvorfor

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx