Af Jeppe Elkjær Andersen, Berit Hartung - 04/05-17 21:12

TV: Se den dramatiske danske landing, hvor faldskærmen satte sig fast under flyetTV: Se den dramatiske danske landing, hvor faldskærmen satte sig fast under flyet

Et stort drama udspillede sig onsdag aften ved Lindtorp Flyveplads i Vestjylland.

Her ses de dramatiske sekunder ved landingen. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Under et faldskærmsudspring fik en 45-årig mand viklet det ene ben ind i en line og hang fast under flyet. Nærmest ved et mirakel fik piloten efter længere tid landet flyet med den 45-årige hængende under. Den 45-årige slap med livet i behold, efter en stor organiseret indsats fra pilot og redningshold.

I videoen øverst i artiklen her kan du se det dramatiske øjeblik, hvor det lille Cessna-fly lander med faldskærmsudspringeren under.

Videoen er optaget af Louise Tatiana Mogensens kæreste. Parret var på stedet og var vidner til den dramatiske aktion, hvor piloten Leif Johannsen får landet flyet.

»Vi vidste ikke helt, hvad det var, der var ved at ske. Vi troede først, det var en øvelse, da vi kunne se, at der blev sprøjtet skum ud på landingsbanen, men så kunne vi se lægehelikopteren oppe ved flyet, og så var vi klar over, at det var alvorligt,« fortæller Louise Tatiana Mogensen til MX.

Selvom parret stod et stykke væk og flyet var højt oppe, så gik der ikke længe, inden de fandt ud af, hvor farlig situationen var.

»Vi kunne se, der var noget, der hang nedenunder flyet. Og vi blev ret hurtigt enige om, at det formentligt var en faldskærmsudspringer,« forklarer hun.

De dramatiske øjeblikke fandt sted i luften ikke langt fra den vestjyske by Struer. Springeren var under uddannelse og sprang fra et Cessna-fly over Lindtorp Flyveplads i Vestjylland sammen med et par mindre øvede springere og en instruktør, da det gik galt.

Alvorlig ulykke: Mand hang bevidstløs under fly i en time
Alvorlig ulykke: Mand hang bevidstløs under fly i en time

Den 45-årige faldskærmsudspringer har 25 spring bag sig og er halvvejs gennem sin uddannelsen. Han forlod flyet som den sidste, da han fik viklet en såkaldte static line - der går fra flyet og til skærmen, og som udløser skærmen for mindre rutinerede springere - rundt om sit ben og derfor ikke kunne komme fra væk flyet. I stedet for at dale trygt ned mod jorden under faldskærmen, endte han med at hænge dinglende under flyet.

Da springernes instruktør, hopmesteren, kiggede op mod flyet for at sikre sig, at sidste mand var kommet godt med ud, opdagede han, at springeren sad fast under flyet. Derfor sørgede instruktøren for at lande så hurtigt, han kunne og fik alarmeret piloten, som ikke kunne se springeren.

Piloten forsøgte uden held at løsne springeren og prøvede på alle tænkelige måder at få line til at knække. Da det ikke lykkedes, sprøjtede redningsmandskabet på jorden skum ud på et stort græsareal ved siden af landingsbanen, og derefter guidede instruktøren piloten gennem landingen, så piloten hele tiden vidste, hvor langt springeren var over jorden.

Efter en halv til en hel time i luften landede piloten forsigtigt, så springeren ramte jorden først. Han blev trukket gennem skummet efter flyet nogle meter, indtil flyet fik bremset. Springeren overlevede, og han slap endda så godt som uden mén.

Under hele den dramatiske tur var den 45-årige mand ved bevidstheden, og pilot Leif Johannese formåede at holde hovedet koldt nok til, at redningsaktionen lykkedes.Foto: Privatfoto - Louise Tatiana Mogensen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Barcelona-stjernens sidste finale:...
bt.dk
Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
Øresundsbroen måtte lukkes efter...
bt.dk
Kraftig brand i villa: Politiet beder...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx