Af - 25/09-14 06:00

Antallet af danske ludomaner er tidoblet siden 2006Antallet af danske ludomaner er tidoblet siden 2006

Skatteminister Benny Engelbrecht mener, at vi bør tage tallene alvorligt, men foreslår, at der laves en større undersøgelse, så man ikke kan så tvivl om tallene.

storybild

Kvinder foretrækker at spille Lotto, men derimod Oddset. (Billede: Polfoto/arkivfoto)

En ny undersøgelse, som Center for Ludomani offentliggøre torsdag viser, at antallet af ludomaner er tidoblet siden 2006 - svarende til én procent af den danske befolkning.

Undersøgelsen, som Megafon har foretaget i samarbejde med Bjerg Kommunikation, viser også, at cirka syv procent af befolkningen er i risikozonen for at blive ludomaner.

Skatteminister Benny Engelbrecht mener, at man ikke kan se bort fra resultatet:

Live-betting giver flere ludomaner
Live-betting giver flere ludomaner

- Indikationerne tager jeg meget alvorligt. At mange danskere kan være i farezonen for at blive spilleafhængige, kan vi ikke vende det blinde øje til, siger skatteministeren til metroxpress.

Han vil i den nærmeste fremtid drøfte mulighederne for at sætte penge af til en større undersøgelse med forligspartierne, så man kan skabe et bedre sammenligningsgrundlag med undersøgelsen fra 2006.

Ustyrlig spilletrang får flere til at lægge bånd på sig selv
Ustyrlig spilletrang får flere til at lægge bånd på sig selv

- Regeringens holdning er klar. Vi står med en udfordring, som tilsyneladende vokser, og det skal belyses mere, siger han og fortsætter:

- Jeg tror ikke, udviklingen vender sig af sig selv, men vi må lave en indsats der rent faktisk virker, og det vil en større undersøgelse hjælpe med. Vores forpligtelse som politikere er, at vi får skabt et ordentligt beslutningsgrundlag, lyder det.

Center for Ludomani oplyser, at den lette adgang til at spille har været med til den negative udvikling i Danmark. Derfor er oplysning vigtigt:

- Ludomani er lidt ligesom alkoholområdet for 30 år siden. Mange myter, men ikke mange fakta i befolkningen. Vi vil højne vidensniveauet og nedbryde tabu, siger Kristina Illsøe Metrál fra Center for Ludomani.

- Vi vil gerne skabe en sundere spillekultur i Danmark. Vi vil gerne give viden og gode råd, så man undgår de værste faldgruber, og at spilleglæde ikke bliver til ludomani.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt under royalt bryllup:...
bt.dk
Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Ståle om sit hold: Ingen har dumpet
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx