Af - 14/01-16 20:03

Qvortrup: Her er Thornings eftermæleQvortrup: Her er Thornings eftermæle

En ekstremt modstandsdygtig fighter, som forlader dansk politik med æren i behold, men uden at efterlade de store mærker i historiebøgerne. Politisk kommentator Henrik Qvortrup analyserer exit-Thorning.

Bildstrecke im Grossformat »

Helle Thorning-Schmidt drager nu som forventet videre, og bytter Folketinget ud med direktør-posten for den internationale organisation Save the Children.

Politisk kommentator på metroxpress, Henrik Qvortrup, gør boet op for den forhenværende statsminister.

Hun er en fighter. Og hun er et magtmenneske mere, end hun er en ideolog, og så er hun ekstremt modstandsdygtig.

Særligt hendes evne til at tage imod kritik uden at kny eller bøje af, vil eller bør hun blive husket for.

Snag i Thornings løncheck: Så meget får hun fra Red Barnet
Snag i Thornings løncheck: Så meget får hun fra Red Barnet

- Jeg tror ikke folk forstår, hvor meget kritik hun har fået. Og jeg synes, det er en præstation i sig selv at blive stående oprejst under det, siger Henrik Qvortrup, der for kort tid siden udgav bogen "Tre år ni måneder tre dage" om Thorning-Schmidts år ved magten.

Hun formåede dog ikke før til allersidst at vinde popularitet hos hverken vælgerne eller sine egne, påpeger Henrik Qvortrup.

- Jeg tror, hun vil komme til at stå tilbage som en bureaukrat, som ikke rigtig havde en fortælling om, hvad det var, hun ville med hverken formandsposten for Socialdemokraterne eller med statsministerposten i Danmark, siger han.

Også derfor vil hun næppe stryge ind i den danske histories top ti største statsministre.

- Hun er jo ikke sådan en, der går over i historien - bortset fra, at hun var den første kvindelige - men hun var trods alt heller ikke en fiasko. Hun var en der formåede at bringe Danmark igennem en økonomisk krise, så jeg synes bestemt, at hendes indsat som statsminister er bestået.

Thorning går fra modstander til medkæmper for Red Barnet
Thorning går fra modstander til medkæmper for Red Barnet

Helle Thorning-Schmidts CV viser klart, at hun søger derhen, hvor indflydelsen er. Og selvom det ikke lykkedes hende at få de prominente poster som EU-præsident eller som flygtningehøjkommissær, forlader hun altså Danmark med æren i god behold, vurderer Henrik Qvortrup.

Det er et godt job på et fint niveau, om end det ikke har helt samme status som de andre job. Men hun kommer bestemt ud af dansk politik med æren i behold.


LÆS OGSÅ: Thorning: - Jeg er dybt beæret

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx