Af - 27/12-13 16:42; Opdateret: 02/01-14 10:08

Tag aldrig telefonen, hvis dette nummer ringer til digTag aldrig telefonen, hvis dette nummer ringer til dig

Engelsktalende personer har haft travlt med at ringe til danskerne i juledagene fra nummeret 61 20 80 14 for at hjælpe med virus – siger de. I virkeligheden har de noget mere skumle hensigter.

storybild

Hvis du modtager et telefonopkald fra fremmede engelsktalende er der god grund til at være skeptisk. (Billede: Polfoto/modelfoto)

Der er virus på din computer, men vi er fra Microsoft, og vi kan hjælpe dig.

Nogenlunde sådan lyder det – på engelsk, og ofte med svag indisk accent – fra telefonsvindlere, der i øjeblikket intensivt ringer rundt til tilfældige danskere med et tilbud om 'hjælp'.

Dansk direktør skal i fængsel for BMW-svindel
Dansk direktør skal i fængsel for BMW-svindel

For i virkeligheden kommer svindlerne ikke fra Microsoft, og de vil ikke hjælpe med at bekæmpe virus – de vil tværtimod selv installere fjendtlige programmer på din computer og kan i værste fald misbruge dine kreditkortoplysninger og skaffe sig adgang til din netbank.

Sådan lyder advarslen fra sikkerhedsfirmaet CSIS, hvor it-sikkerhedsekspert Peter Kruse gætter på, at tusindvis af danskere – blandt andet hans egen mor – er blevet ringet op af svindlerne i løbet af juledagene.

Pas på: Mindst 755 netbutikker er fup og svindel
Pas på: Mindst 755 netbutikker er fup og svindel

- Hvis de får held til at få adgang til folks computere installerer de nogle yderst tvivlsomme sikkerhedspakker, som ikke hjælper en dyt. Det er i virkeligheden bare fupprogrammer, som ser ud som om, de finder en masse problemer, forklarer Peter Kruse til mx.dk.

- Det giver benzin til folks bekymring, men programmet finder jo virus, der i virkeligheden slet ikke er der. Det kan så lokke folk til at udlevere kreditkortoplysninger til disse her banditter, fordi man tror, de kan gøre noget ved problemet, tilføjer han.

7 dømt: Svindlede med barselspenge
7 dømt: Svindlede med barselspenge

Svindlerne ringer fra telefonnummeret 61 20 80 14, som ifølge Peter Kruse er et taletidskort og derfor ikke kan spærres. Og rådet hvis du bliver ringet op af engelsktalende personer, der udgiver sig fra at være fra Microsoft og vil hjælpe dig med sikkerheden på din computer, er meget simpelt:

- Man skal aldrig give kreditkortoplysninger eller andet væk, uanset om det er over mail eller telefon eller andet. Microsoft ville aldrig nogensinde ringe til dig privat og advare om virus, understreger Peter Kruse.

LÆS OGSÅ: Dating-gigant sagsøgt for 8 mia efter svindel med profiler

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Samuelsen ser ingen anledning til at...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx