Af Laura Rode Nygaard - 19/12-17 11:23

Chris er tyk og vil ikke tabe sig: Men der er noget, han ikke forstår Chris er tyk og vil ikke tabe sig: Men der er noget, han ikke forstår

KLUMME: Hvorfor er det OK for kvinder men ikke for mænd?

storybild

Chris Bjerknæs

28-årige Chris Bjerknæs gider ikke det klassiske nytårsforsæt med at spise sundere og træne mere. Han gider ikke at tabe sig. Og han gider ikke længere finde sig i, at tykke kvinder er kurvede og sexede, mens tykke mænd er tabere.

Det skriver han i et debatindlæg hos Politiken.

Chris Bjerknæs er farvehandler og landsformand for Dansk Folkepartis Ungdom (DFU). Og så vejer han mere end gennemsnittet.

Den 28-årige politiker har det selv godt med sin overvægtige krop, men det mener han ikke, samfundet har - fordi han er mand.

»Det er nemlig meget mere stigmatiserende at være overvægtig som mand end kvinde. Hvor kvinder er curvy og plussize og erotisk buttede, så er tykke mænd bare nogle usexede tabere. Overvægtige mænd får ikke deres eget tv-program på DR som 'Tykke Ida' eller Sofie Hagens 'Det er fedt at være tyk'. Vi er bare synlige,« skriver han i debatindlægget.

Ida Rud fra serien 'Tykke Ida' (Billede: DR)

'Tykke Ida' er den danske filmjournalist Ida Rud, der i sin egen reportageserie kæmper en kamp for at få lov at elske sin tykke krop samt blive accepteret og behandlet ordentligt trods sin overvægt, mens Sofie Hagen er komiker og kropsaktivist og stifter af bevægelsen 'Fed Front', der arbejder for at nedlægge kropshad.

Komiker og kropsaktivist Sofie Hagen. (Billede: Mathias Løvgreen Bojesen)

De to danske kvinder er blot små dråber i et hav af overvægtige kvinder, som på verdensplan stolt har smidt tøjet for at vise, at man godt kan være glad for sin krop, selvom den er væsentligt større end dem, man ser i modebladene.

Men spørger man Chris Bjerknæs, er det hyklerisk, at feministiske kropsaktivister hyldes for med stolthed at smide tøjet og vise den bløde krop frem, men hans ikke selv må hylde sin småfede ditto.

Derfor slår han i sit debatindlæg et slag for den fede mand og hans ret til at nyde livet såvel som julens lækkerier, som han selv har undet sig selv flere gange i december.

»Jeg har sandsynligvis også taget et par ekstra kilo på, men det må jeg jo tage med. Så er der heldigvis mere af mig, som min kone kan elske. Nogle ville så have et nytårsforsæt om at tabe kiloene igen, men jeg tror, at jeg vil gentage mit nytårsforsæt fra sidste år om at ryge mere, drikke mere og spise mere, for det har jeg nemlig holdt med stor succes. Med det nytårsforsæt in mente føler jeg mig også gladere, end hvis jeg var en af de forhippede fitness-tosser, som altid stresser rundt de første tre uger efter nytår,« skriver han i Berlingske.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
FOA-formand slår fast midt i...
bt.dk
Dansk stjernerytter efter sit...
bt.dk
'Nogen af os vil altid gå rundt og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx