Af Ritzau - 28/11-16 19:22

Langeland Kommune har længe kendt til problemer i centreLangeland Kommune har længe kendt til problemer i centre

Allerede for et år siden viste rapport store problemer på Langeland Kommunes asylcentre, skriver Radio24syv.

storybild

Ifølge Radio24syv vidste Langeland Kommune længe, at der var problemer på børnecentret Tullebølle. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Asger Ladefoged)

I december 2015 afslørede en rapport kritisable forhold i Langeland Kommunes asylcentre. Det skriver Radio24syv.

Siden da er børnecenter Tullebølle hastelukket, og mandag varslede Udlændingestyrelsen, at resten af Langeland Kommunes børnecentre skal lukkes.

Det sker delvist på grund af problemerne i centret i Tullebølle, der husede mindreårige, uledsagede asylansøgere.

Efter flere problemer med centrets beboere kom det tidligere i år frem, at ansatte har begået seksuelle overgreb på flere af de unge asylansøgere.

Allerede for et år siden vidste kommunen dog, at det stod galt til på centrene.

Det skriver Radio24syv, der har fået indblik i en rapport udarbejdet i december 2015 på baggrund af interview og rundspørger blandt ansatte.

Ifølge Radio24syv beskriver rapporten, hvordan lederen af Tullebølle havde svært ved at styre sit temperament og beskrives om en katastrofe.

Han skulle samtidig have været nedladende over for beboere og brugt racistiske navne om mindst én af dem. Yderligere skulle han have ansat familie og venner uden faglig baggrund.

Rapporten viser samtidig store problemer i andre centre, hvor ledelsen beskrives som uprofessionel, nepotistisk og chikanerende.

Oplysningerne blev ifølge Radio24syv fremlagt for Langeland Kommunes økonomiudvalg og kommunalbestyrelse allerede i januar.

Radiokanalen skriver, at kommunen derefter informerede Udlændingestyrelsen, men med et skønmaleri.

- Som I kan se, så ligger resultatet gennemsnitligt flot over middel, men der er nogle områder, vi skal arbejde med, skrev kommunen ifølge Radio24syv.

Rapporten fører ikke til handling fra kommunen. Fire måneder efter bliver der dog ansat en ny asyldirektør, der skal få styr på området. Hun er senere blevet fyret.

- Det billede, der tegner sig i den rapport, er så kritisabelt og katastrofalt, at det er noget, der ikke må få lov at fortsætte i månedsvis eller årevis – det skal løses inden for ganske, ganske kort tid, siger professor ved Institut for Økonomi og Ledelsen ved Aalborg Universitet Anders Drejer til radiokanalen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Tre mænd såret efter knivangreb i...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx