Af Webstud/PB - 11/01-16 12:02

Få asylansøgere kan føre til ophævelse af grænsekontrolFå asylansøgere kan føre til ophævelse af grænsekontrol

Sverige er klar til at ophæve grænsekontrol mellem Danmark og Sverige, hvis der kommer færre asylansøgere.

storybild

Vores danske pas bliver tjekket af tysk politi ved gr¾nsekontrol i Puttgarden, Tyskland TYSKLAND: Hamburg og andre steder flygtningesituationen (Billede: Polfoto/Davali Philip)

- Ser vi et fald i antallet af asylansøgere i Sverige, der kommer via Danmark, og antallet over tid ligger på et lavt niveau, så er vi klar til at kigge på at ophæve grænsekontrollen tidligere end planlagt.

Skribent: Forholdet mellem Danmark og Sverige er iskoldt
Skribent: Forholdet mellem Danmark og Sverige er iskoldt

Sådan lød meldingen fra den svenske infrastrukturminister Anna Johansson efter et møde mandag med hendes danske ministerkollega Hans Christian Schmidt (V), der er transportminister.

Anna Johansson specificerede dog ikke, hvor niveauet for asylansøgere skal ligge, før en ophævelse af grænsekontrollen mellem Danmark og Sverige kan komme på tale.

Sverige forlænger grænsekontrol til februar
Sverige forlænger grænsekontrol til februar

I hvad der kan kategoriseres som en charmeoffensiv for at finpudse forholdet mellem Danmark og Sverige, diskuterede de to ministrer også transportørernes omkostninger ved den svenske id-kontrol, der blandt andet går hårdt ud over DSB.

- Hidtil har vi sagt, at de omkostninger, der er, må transportørerne betale. Men vi tager det selvfølgelig med tilbage, om der er nogle ting, vi kan gøre. Men normalt er det transportørerne, som står for omkostningerne, når det gælder eksempelvis miljø, sikkerhed og lignende, siger Anna Johansson.

LÆS OGSÅ: - Asyludgifter skal klares før skatteforhandling

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx