Af - 17/03-14 11:27; Opdateret: 17/03-14 12:02

Derfor bør danske studerende søge til Lund UniversitetDerfor bør danske studerende søge til Lund Universitet

Selv om det kan være nemmere at komme ind på sit drømmestudie i Sverige, søger danske studerende sjældent dertil. Modsat strømmer svenskerne til København.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Kun 445 danskere studerer i Sverige, mens knap 2000 svenskere studerer i Danmark.

På Lunds Universitet er der ellers ifølge ifølge formand for erhvervs- og vækstudvalget i Region Hovedstaden, Lars Gaardhøj ( S) gode muligheder for at komme ind på populære studier som biomedicin, sociologi, folkesundhedsvidenskab og idræt, ligesom der også udbydes andre uddannelser end i København.

- Jeg ved, at det kræver mod at tage skridtet om at studere i Sverige. Omvendt kan man blive boende i København, for der går direkte tog til Lunds universitet. Og det svenske studieliv vil give de unge et internationalt udsyn, som, vi ved, er efterspurgt i erhvervslivet”, siger Lars Gaardhøj til Metroxpress.

Også projektleder i Job og Uddannelse i Øresundsregionen, Jacob Løbner Pedersen opfordrer danske studerende til at kigge mere mød øst:

- Lunds Universitet tilbyder uddannelser, som ikke kan studeres i Danmark - for eksempel kriminologi eller menneskerettigheder, der slet ikke bliver udbudt i København. At undervisningen foregår på svensk vender de danske studerende sig hurtigt til. Og alle deres skriftlige afleveringer må være på dansk eller engelsk, så sproget behøver ikke være en hindring for at studere i Sverige”, afslutter han.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx