Af - 16/04-15 21:48

De kæmper for frie brystvorter på FacebookDe kæmper for frie brystvorter på Facebook

Danskere viser bryster i ligestillingen navn.

Bildstrecke im Grossformat »

#FreeTheNipple

FreeTheNipple-bevægelsen er nået fra USA til Danmark. Bevægelsen kæmper for ligestilling og fokuserer på, at kvinders bryster ikke må seksualiseres og censureres.

Foreningen Danske Naturister har nu startet deres egen kampagne, hvor de opfordrer danskerne til at sende deres egne billeder ind for at skabe fokus på bevægelsen.

- Hvorfor skal kvinder ikke kunne smide trøjen og bh’en en varm sommerdag ligesom mænd? Vi skal have et mere afslappet forhold til nøgenhed i samfundet. Nøgenhed er jo ikke seksuelt, siger formand for Danske Naturister Mette Duekilde til metroxpress.

#FreeTheNipples: Derfor smider islandske piger trøjen
#FreeTheNipples: Derfor smider islandske piger trøjen

På kampagnesiden skriver Danske Naturister desuden:
Det er på tide, at vi kvinder tager retten over vores bryster tilbage og ser på dem med vores egne øjne, ikke med andres. Vi ønsker, at et bart bryst er et naturligt syn og ikke noget, der vækker forargelse eller censur på Facebook.

Free The Nipple-kampagnen blussede op igen, efter en ung islandsk kvinde i marts postede et billede af sit bryst på Facebook. Hun fik mange nedladende kommentarer til billedet, som i øvrigt slet ikke er tilladt ifølge Facebooks retninglinjer. Siden har tusindvis af mænd og kvinder postet billeder på sociale medier under hashtagget #FreeTheNipple i protest mod seksualisering og censur af kvinders bryster.

Derfor står chefredaktør frem med dusk under armene og silikonebryster
Derfor står chefredaktør frem med dusk under armene og silikonebryster

Tv-stjerne i naturlig bryst-protest
Tv-stjerne i naturlig bryst-protest

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx