Af Ritzau - 05/08-16 01:46; Opdateret: 05/08-16 06:24

Taget på fesk gerning: Røvertrio mistænkt for mindst fire røverierTaget på fesk gerning: Røvertrio mistænkt for mindst fire røverier

Politiet har torsdag anholdt tre mænd i færd med at begå røveri. De kan stå bag flere sager den seneste uge.

storybild

(Billede: Scanpix/Martin Sylvest Andersen)

I en lille uge har flere personer været udsat for røveri i og ved Kongens Have i København.

Torsdag aften er det lykkedes politiet at anholde tre mænd, som mistænkes for at stå bag serien af røverier i området. Det oplyser Gunnar Nørager, central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

- Vi har i en periode over nogle dage haft flere gaderøverier ved Kongens Have. Det har vi lagt nogle kræfter i.

- Her til aften ved 22.30-tiden har betjente så spottet tre unge mennesker bevæge sig ind i Kongens Have. De tre personer henvender sig til to andre og begår røveri. Politiet slår derfor til og anholder de tre, siger Gunnar Nørager.

LÆS OGSÅ: Voldelig nat i København: Bilkapring, røveri, skud og kniv-vold

LÆS OGSÅ: Truet med pistol: Bilist tvunget til at køre København rundt

Fremgangsmåden torsdag aften minder om tidligere sager, og politiet mener derfor, at man har fået fat i en røvertrio, der har flere episoder på samvittigheden.

- Vi har i alt fire forhold, som vi påtænker at sigte dem for, men der kan være flere. Det er vi ved at undersøge, siger efterforskningslederen.

Røverierne er blevet begået siden weekenden. Torsdag aften var der tale om verbale trusler, mens gerningsmændene holdt ofrene fast. Det står endnu ikke klart, om der er blevet brugt våben ved de andre røverier.

- Modus har været, at de udser sig deres ofre, ofte unge mennesker, tager kontakt til dem, omringer dem og truer sig til kontanter, kort eller andet. Også signalementet tyder på, at der er tale om de samme gerningsmænd, siger Gunnar Nørager.

De tre anholdte er 15, 16 og 17 år. I kølvandet på anholdelserne er politiet rykket ud til flere steder for at se, om koster fra tidligere røverier er at finde der.

LÆS OGSÅ: 21-årig mand er blevet skudt gennem lungen i Hvidovre

LÆS OGSÅ: Overfaldt og røvede mand med kniv, smed ham i brønd og lagde dækslet på

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx