Af - 07/01-14 11:24

Se, hvorfor der er penge i at arbejde, selvom det ikke betaler sigSe, hvorfor der er penge i at arbejde, selvom det ikke betaler sig

Det er ikke kun størrelsen på lønningsposen, der bestemmer om, det kan betale sig at arbejde, selv om lønnen er lavere end kontanthjælpen.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

- Der kan være god økonimi i at tage et arbejde, selvom man ikke umiddelbart tjener noget særligt eller måske ligefrem går ned i indtægt.
Det siger professor i arbejdsmarkedsforhold, professor Per Kongshøj Madsen til Metroxpress i forbindelse med, at Finansministeriet har offentliggjort beregninger, som viser, at 17.700 danskere i år får mindre ud at arbejde, end hvis de forbliver på offentlige ydelser.

- Det er for snævert kun at se på lønningsposen, for når du har et job, har du også økonomiske fordele i form af feriepenge, mulighed for lønstigning, chance for at rykke op i hierakiet, det er nemmere at få et andet og måske bedre betalt job - foruden at din risiko for at ryge ud af kontanthjælpssystemet er væk eller i det mindste udskudt, fastslår Kongshøj Madsen.

Dovne Robert: Jeg forstår godt 'gratisarbejderne'
Dovne Robert: Jeg forstår godt 'gratisarbejderne'


Direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Erik Andersen, er enig. Ifølge ham viser Finansministeriets egne undersøgelser, at flertallet af dem der direkte bliver fattigere af at arbejde i løbet af to år opnår kontante gevinster ved alligevel at gøre det. Hertil kommer blandt andet ifølge direktørn at skattereformen fra 2012 stort set fjerner problemet:

Svage på kontanthjælp skubbes væk fra job
Svage på kontanthjælp skubbes væk fra job

- Når skattereformen er fuldt indfaset gælder det for 99,5 procent af de fuldtidsbeskæftigede, at de har en umiddelbar gevinst ved at arbejde ifølge Beskæftigelsesministeriet. Og langt størstedelen arbejder, selv når forskelsbeløbet er begrænset.


LÆS OGSÅ: Se hvor meget Maria betaler for at gå på arbejde

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fem danskere fortæller: Jeg var utro...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
'Badehotellet' mister sin stjerne: Nu...
bt.dk
Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx