Af - 04/09-15 12:00; Opdateret: 04/09-15 12:14

Zoo frygter dødfødt elefantungeZoo frygter dødfødt elefantunge

Efter i flere dage at have vist tegn på, at en fødsel var nært forestående, lader det nu til, at hunelefanten Surins foster er dødt, skriver Københavns Zoo.

Bildstrecke im Grossformat »

Læs alt om elefantfødslerne i Zoologisk Have i København.

Hunelefanten Surin har været helt tæt på fødsel, men en dårlig nyhed har ramt Københavns Zoo her til morgen.

Dyrepassere og dyrlæge fandt dele af en udstødt fosterhinde i elefantstalden, og dyrlæge Mads Bertelsens melding er derfor klar.

- Det betyder, at fosterhinden er bristet, hvilket med al sandsynlighed indebærer, at fostret er dødt. Det bedste, der kan ske nu er, at hun selv føder det døde foster i løbet af tre-fire dage.

Mads Bertelsen er lige nu i tæt dialog med en af verdens førende elefanteksperter, tyskeren dr. Thomas Hildebrandt, der i de seneste 20 år har beskæftiget sig med elefanters forplantning, skriver den zoologiske have.

Elefant skal i skarp træning før fødsel
Elefant skal i skarp træning før fødsel

Hans råd er også at lade Surin føde selv, men sker det ikke i løbet af et par dage, bliver det nødvendigt med et kirurgisk indgreb for at fjerne det døde foster.

- Elefanter kan gå forholdsvis længe med et dødt foster i livmoderen uden at tage skade, men i sidste ende kan det alligevel blive nødvendigt at fjerne fostret. Det er et forholdsvis kompliceret indgreb, som vi helst vil undgå, da det kan have indvirkning på Surins fremtidige muligheder for at blive drægtig igen, skriver Københavns Zoo.

HER KAN DU SE, HVORDAN SURIN SÅ UD SOM HØJDRÆGTIG

Elefantfødsler i Zoologiske Haver er ikke noget, der sker ofte.

En normal hunelefant parrer sig nemlig kun cirka hver femte år. Hannen vil parre sig, når han får chancen, men i mange zoologiske haver har man desværre ikke haft hanner eller haft for dårligt styr på hunnernes brunst.

Dyrene har derfor ikke kunne lukkes sammen på det rigtige tidspunkt, hvilket har resulteret i få parringer og for få elefantunger.

Vi har desværre netop været nødsaget til at sende denne pressemeddelelse ud: Dødfødt unge på vejEfter i flere dage at...

Posted by Zoologisk Have on Friday, September 4, 2015

Se i videoen herunder, hvordan den drægtige elefant Surin havde det kort tid inden, det skete. Her føler hunelefanten, Kungrao, Surins patter og underliv med snablen, mens Kungrao lægger panden helt ind mod siden af maven.


LÆS OGSÅ: Vildt! Elefanter kan blive en del af den danske natur

LÆS OGSÅ: TV: Se elefant rydde op efter svinende mennesker

LÆS OGSÅ: 'Den grædende elefant': Raju forbliver en fri elefant

LÆS OGSÅ: TV: Baby-elefant overlevede angreb fra 14 glubske løver

LÆS OGSÅ: Zoos dyr på slankekur: - Vi har haft mange fede dyr

LÆS OGSÅ: Galleri: Er det her verdens værste zoologiske have?

LÆS OGSÅ: Zoo mister flodhesteunge i tragisk ulykke

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx