Af - 08/09-15 13:08; Opdateret: 08/09-15 13:37

180 flygtninge smuglet til Sverige180 flygtninge smuglet til Sverige

Omkring 300 af de 800 flygtninge, der er ankommet til Rødbyhavn mellem søndag aften og tirsdag morgen, er forsvundet. Det anslår politiet, skriver Folketidende.

storybild

Politiet minder om, at man gør sig skyldig i menneskesmugling, hvis man tager flygtningene med sig til Sverige. (Billede: Polfoto/RASMUSSEN PER)

En stor del af de forsvundne flygtninge er blevet transporteret til Sverige af danskere i bil.

Rådmand: Her kan flygtninge få tag over hovedet
Rådmand: Her kan flygtninge få tag over hovedet


Lolland-Falsters Folketidende har været i kontakt med en af de lokale lollikker, som har brugt natten på at køre i pendulfart mellem Lolland og Sverige.

- Jeg ved, at cirka 60 flygtninge er nået vel til Sverige, og derudover har jeg fra en, jeg stoler på, ord for, at yderligere 120 også er ankommet, fortæller vedkommende, som ikke ønsker sit navn i avisen.

Suzanne Bjerrehus i modvind over flygtninge-update
Suzanne Bjerrehus i modvind over flygtninge-update

Hos politiet minder man om, at man gør sig skyldig i menneskesmugling, hvis man tager flygtningene med sig til Sverige. For Folketidendes kilde betyder det dog ikke noget, at turene over Øresund er ulovlige. Det vigtigste er, at flygtningene når frem.

- De fleste har faktisk familie i Sverige, som venter på dem på forskellige mødesteder, så det er altså årsagen til, at de absolut vil dertil, siger den anonyme lollik, som fortæller, at mange af de mennesker, der er blevet taget med til Sverige, har været trætte og bange.

Udskældt mand: Jeg har ikke spyttet på nogen
Udskældt mand: Jeg har ikke spyttet på nogen

Læs hele historien på http://folketidende.dk/artikel/316284

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx