06/08-17 12:48; Opdateret: 06/08-17 13:01

Bandekonflikt: DF vil tage statsborgerskab fra bandemedlemmerBandekonflikt: DF vil tage statsborgerskab fra bandemedlemmer

Domstolene er for slappe, lovgivningen er ikke stram nok, og regeringen ser til, at indvandrerbanderne styrer København.

storybild

ARKIVFOTO 2013 af bandegrupperingen LTF / Loyal To Familia- - se RB 10/4 2013 06.16. SF og Dansk Folkeparti er ikke imponerede over, at blot 15 ud af 1700 hårdkogte bandefolk har forladt miljøet. Præcis to år efter at tre borgerlige ministre lancerede en ny såkaldt exitstrategi, et program, der skulle få bandemedlemmer til at forlade deres grupper, har Rigspolitiet haft cirka 15 personer igennem programmet. (Foto: Scanpix 2013)

Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkeparti, der ifølge udlændingeordfører Martin Henriksen er helt enig med Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, der anklager regeringen for passivitet.

Henriksen vil have både justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) på banen.

- Det er i høj grad indvandrere, der er tale om, siger Martin Henriksen.

- Vi vil gerne kigge på et forbud mod indvandrerbander, så alene det at være tilknyttet en bande kan straffes med for eksempel udvisning.

- Og vi vil også gerne kigge på muligheden for at fratage statsborgerskab, hvis man bliver dømt for kriminalitet, der er relateret til bandeaktiviteter.

Bandekonflikten i København er eskaleret de seneste uger. To tilfældige unge mænd uden relationer til bander er blandt dem, der er blevet ramt af skud. Det har fået politiet til at opfordre unge mænd til at passe på.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christina Sederqvist: Når jeg bliver...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Rystet Wozniacki: Publikum ønskede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx