Af Ritzau - 14/10-16 13:28; Opdateret: 14/10-16 20:30

Læge: Prinsen er sluppet billigt efter trampolinulykkeLæge: Prinsen er sluppet billigt efter trampolinulykke

Et brud på halsrygsøjlen kan i værste tilfælde give lammelser i dele af kroppen, oplyser ekspert i rygområder.

storybild

Kronprins Frederik pådrog sig torsdag eftermiddag en fraktur på halsrygsøjlen, efter at han sprang i trampolin til et privat arrangement. De næste 12 uger vil han være iført en halskrave, oplyser kongehuset i en pressemeddelelse. (arkivfoto) (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Kronprins Frederik er sluppet billigt, da han pådrog sig en fraktur på halsrygsøjlen, efter at han sprang i trampolin til et privat arrangement.

Sådan lyder vurderingen fra overlæge Gudrun Gudmundsdottier, der er ansvarlig for de neurokirurgiske rygområder på Neurokirurgisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital.

- Når man får en fraktur på rygsøjlen, kan det enten være en meget lille skade, der kan heles med en krave på enkelte uger. I værste tilfælde kan det give store lammelser i kroppen, siger Gudrun Gudmundsdottier.

Kronprinsen hopper trampolin og pådrager sig halsbrud
Kronprinsen hopper trampolin og pådrager sig halsbrud

Efter ulykken torsdag eftermiddag skal kronprins Frederik være iført en halskrave de næste 12 uger. Derefter vil han være fuld restitueret, oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Hvis det er et lille brud, der heler godt, er det normal procedure at bruge en krave til at hele bruddet, lyder det fra Gudrun Gudmundsdottier.

Derfor er hun ikke urolig for kronprinsens fremtid.

- Når kraven bliver taget af, skal man bruge et par uger på at genoptræne musklerne. Så har man det fint.

- Min erfaring er, at de fleste ikke oplever at være generet af bruddet efterfølgende, siger hun.

Kronprinsen brækker rygsøjlen i trampolinspring
Kronprinsen brækker rygsøjlen i trampolinspring

Gudrun Gudmundsdottier forklarer, at det kræver en vis kraft at skabe et brud på halsryggen.

Ifølge overlægen sker det ikke så ofte, men når det gør, er det ofte i bilulykker eller i forbindelse med sportsgrene, hvor man kommer op i luften, og kan falde hårdt.

På grund af ulykken melder kronprinsen afbud til receptionen med de danske atleter fra de Olympiske Lege og de Paralympiske Lege fredag på Christiansborg.

Ifølge pressemeddelelsen fra kongehuset er det ikke forventet, at uheldet kommer til at få betydning for kronprinsens øvrige officielle aktiviteter.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx