Af Nadia Guldbæk Welch - 10/10-17 18:13

Debatten tordner om koldt svømmevand: 'Curlingforældre når det er bedst!'Debatten tordner om koldt svømmevand: 'Curlingforældre når det er bedst!'

Mange mener, det er en overreaktion, at forældre i Esbjerg har taget deres børn ud af svømmehallen, fordi vandet er for koldt.

storybild

Arkivfoto af Svømmehal. (Billede: HENNING KAISER)

Skader det med koldt vand i svømmehallen, eller skal forældre bare stoppe med at brokke sig?

Diskussionen er blusset op, efter det kom frem, at flere elever er blevet meldt ud af Esbjerg Svømmeklub, fordi vandets temperatur simpelthen er for lav.

Noget, der har fået breddechefen i Esbjerg Svømmeklub, Mikkel Møller, til at skrive en beklagende e-mail til forældrene omkring vandet, der burde være mellem 27,5 og 28,5 grader varmt, men som på både Hjerting Skole, Fourfeldtskolen og Spangsbjergskolen er nede på 27 grader.

Mikkel Møller mener, at selv en forskel på en halv grad i vandtemperaturen kan mærkes, siger han til JydskeVestkysten.

Rigtig mange giver dog i kommentarsporerne på metroxpress' og BT's Facebook-sider, at forældrene skal stoppe med at brokke sig.

'Da jeg var svømmer, der var vandet en hel del koldere. Og nu er det jo ikke fordi det er isvand de kommer i. Så tror næppe de bliver syge af den halve grad der er til forskel. Så skulle de i hvert fald blive inde hele vinteren. Curling forældre når de er bedst,' skriver Christina Leed på BTs Facebook-side.

Og hun er langt fra den eneste, der mener, at det ikke skader børnene, at vandet i Esbjerg er en smule koldere end normalt.

'Er der andre end mig der husker svømmehallerne som nærmest frosne da vi var børn? Tror bare nutidens curling forældre skal være glade for at deres børn ikke skal medbringe skøjter,' skriver Jonas Johansson, der deler samme holdning som adskillige andre.

De påpeger, at de danske strande i givet fald burde være fyldt med 'døde vinterbadere', ligesom forældrene i givet fald må have problemer på de danske strande om sommmeren, da vandet her er væsentligt koldere.

Der er dog delte meninger om sagen, for mens en del blot synes, forældrene skal stoppe med at beklage sig, kan mange godt forstå børnene.

'For en gangs skyld er jeg faktisk enig med »curlingforældrene.« Jeg husker også skolesvømning som en kold og ubehagelig oplevelse, som jeg ikke følte mig særligt entusiastisk omkring. Derfor er jeg en dårlig svømmer idag,' skriver Thomas Jensen.

Flere påpeger, at det ikke er behageligt at svømme i for koldt vandt, og det bliver også understreget, at børn helst skal være glade for at dyrke sport.

'Lige her må jeg sku være enig med forældrene. Det er en spareøvelse, at sænke temperaturen i svømmehallerne. Det skulle jo gerne være sjovt at dyrke sport, ikke noget man frygter. Om igen Esbjerg,' skriver Dan Dajm.

Ifølge Esbjergs Kommunes børne-og kulturdirektør, Jørn Henriksen vil der nu blive iværksat stikprøvemålinger af både vand-og lufttemperatur, fortæller han til JydskeVestkysten.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt OL-drama: Storfavoritter var...
bt.dk
Kræver hård straf til sexhypnotisør:...
bt.dk
Ski-dronning sætter punktum for...
bt.dk
Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx