Af Ritzau - 31/01-17 18:12; Opdateret: 31/01-17 18:54

Alle dobbelte statsborgere globalt bliver lukket ind i USAAlle dobbelte statsborgere globalt bliver lukket ind i USA

Rejser man på et pas fra et land, der ikke er omfattet af Trumps indrejseforbud, kan man frit rejse ind i USA.

storybild

Der har været stor usikkerhed i USA's lufthavne, efter at præsidenten har indført et indrejseforbud for mennesker fra syv lande. Har man dobbelt statsborgerskab, kan man dog fortsat komme ind i USA, så længe man rejser på et pas udstedt af et land, som ikke er omfattet af dekretet. (Billede: Reuters/Brian Snyder)

Så længe du rejser på et pas fra et land, der ikke er ramt af præsident Donald Trumps indrejseforbud i USA, kan du roligt sætte kurs mod USA.

Det oplyser konsul Rebekah Drame fra den amerikanske ambassade i Danmark, efter at der er kommet nye retningslinjer om forbuddet.

- Alle i hele verden, der har et gyldigt visum eller Esta i et pas udstedt af et land, som ikke er omfattet af dekretet, kan nu rejse til USA. De kan også søge om visum og Esta, siger Rebekah Drame.

Det såkaldte Esta-program er en ordning, hvor man i stedet for visum blot skal have en forhåndsgodkendelse - Esta - for at kunne rejse til USA. Den ordning er Danmark med i.

For blot 24 timer siden var meldingen om dobbelt statsborgerskab ellers den modsatte. Men med de nye tilpasninger i hånden, kan alle personer med dobbelt statsborgerskab altså frit kan rejse ind i USA.

Også selv om deres andet pas er fra et land, som præsident Trumps dekret om midlertidigt indrejseforbud er omfattet af.

Det drejer sig om Syrien, Iran, Irak, Somalia, Libyen, Yemen og Sudan.

De opdaterede regler gælder globalt. De blev sendt til verdens ambassader omkring klokken 15 dansk tid.

- Vi har for kort tid siden modtaget de nye retningslinjer. I går fik vi melding om, at reglerne også omfattede personer med dobbelt statsborgerskab. I dag er det blevet præciseret, siger Rebekah Drame.

Ifølge Danmarks Statistik har 57.424 danskere også et statsborgerskab i et af de syv lande på listen.

De skal nu ikke længere frygte for ferien eller forretningsrejsen, hvis den i løbet af den kommende tid går til USA, så længe de bare rejser på det rødbedefarvede, danske pas.

Den amerikanske ambassade i Danmark vil onsdag tage kontakt til en god håndfuld personer. De var i løbet af mandagen til møde på ambassaden om en rejse til USA. Nu da reglerne er opdateret, ændrer deres situation sig.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Dansk rejsebureau konkurs: Nu er der...
bt.dk
Torben Steno begræder stort tab fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx