Af - 11/11-15 11:08

DMI klar med ny vinter-vejrudsigt: Sne eller ej?DMI klar med ny vinter-vejrudsigt: Sne eller ej?

Det bliver en mild vinter, mener DMI. Men afviser ikke sne og frostvejr.

Bildstrecke im Grossformat »

Kom i stemning til hvid jul med galleriet herover.

Den hvide jul bliver ikke mere sandsynlig med DMI's seneste prognose for vintervejret. Det viser det meteorologiske instituts seneste forudsigelser.

I de tre vintermåneder får vi en middeltemperatur en til to grader over normalen, og nedbøren vil primært falde som regn i mængder noget eller en del over det normale.

- Det er stadig ret sandsynligt, at vinteren starter mildt og regnfuldt. Og som jeg tolker prognoserne, er der ikke de store ændringer at spore, nu hvor jeg også har fået februar med, fortæller meteorolog Tim Peterson.

Vind en skiferie for 2 inkl. ophold, lift-kort mm. til Østrig
Vind en skiferie for 2 inkl. ophold, lift-kort mm. til Østrig

Han vil dog stadig ikke afvise, at vi kan få vinterlige indslag med både minusgrader og snevejr. Men det er stadig en mild og regnfuld vinter, vi går i møde.

- Selvfølgelig kan vi få perioder med mere vinterligt vejr. Hvis et lavtryk får lov til at tage en bane lige syd om landet, kan vi få en del sne, som måske bliver efterfulgt af en kortere periode med vinterkoldt vejr. Sandsynligheden, for at dette sker, er nok størst i løbet af anden halvdel af vinteren, siger meteorologen.

Weekenden bliver lun og omskiftelig i vejret
Weekenden bliver lun og omskiftelig i vejret

Men vinteren er den årstid, hvor forskellen mellem den koldeste og den varmeste udgave er størst nemlig 8,2 grader. (minus 3,5 grader i vintrene 1939/40 og 62/63 mod 4,7 grader i vinteren 2006/07). De samme tal for foråret er 6,1 grader, for sommeren 4,3 grader og for efteråret 5,5 grader.

LÆS OGSÅ: Se kortet: Her kommer der nissepiger og "sne" på J-dag

LÆS OGSÅ: Magisk fly: Nu kan du flyve med Frozen-stjernerne

LÆS OGSÅ: DMI: Her får du godt vejr resten af efterårsferien

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx