Af - 29/01-14 12:09

Nazister vil deltage i Dong-demo: Goldman Sachs er jøderNazister vil deltage i Dong-demo: Goldman Sachs er jøder

Ifølge arrangør af dagens demonstration mod statens salg af en del af Dong planlægger nazister at deltage i protesten.

storybild

Klokken 16 ventes tusindvis af mennesker at mødes på Christiansborg Slotsplads for at protestere mod statens salg af 19 procent af Dong Energy til den omstridte amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Dette foto er fra en tidligere demonstration samme sted. (Billede: Polfoto/BJØRN MARCUS TRAPPAUD)

Modstanden mod statens salg af 19 procent af Dong er i de seneste dage gået fra at være en overset Christiansborg-sag til at være et folkekrav.

Over 185.000 har skrevet under på underskriftindsamlingen Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs, og små 5.000 personer har på Facebook indikeret, at de vil deltage i eftermiddagens demonstration mod salget på Christiansborg Slotsplads.

Men blandt modstanderne er ifølge demonstrationens arrangører også organiserede nazister.

Krisemøde i SF: Holger K. haster hjem fra Afrika
Krisemøde i SF: Holger K. haster hjem fra Afrika

Det skriver en af arrangørerne, Mille Stockner, på demonstrationens Facebook-side:

'Flere steder på Facebook skriver organiserede nazister fra blandt andet Danmarks Nationale Front, at de vil deltage i demonstrationen på onsdag for at forhindre at DONG bliver solgt til de "jødiske magthavere". Vi vil gerne understrege, at demonstrationen på onsdag handler om at sikre vores fælles infrastruktur, ikke antisemitiske konspirationsteorier. Vi har orienteret politiet om situationen, og hvis nazister dukker op vil politiet eskortere dem væk,' forsikrer hun.

SF-minister langer ud efter partifæller: - Fandme ikke ok!
SF-minister langer ud efter partifæller: - Fandme ikke ok!

Samtidig får arrangørerne kritik for at udelukke Dansk Folkeparti som talere til demonstrationen.

- Jeg er lidt i tvivl om, jeg vil møde op til denne demonstration, da jeg kan se, at det kun er røde talere, skriver for eksempel brugeren Andre Gade, der selv er borgerlig.

- Admin har meldt ud, at DF-talere er forbudt til demonstrationen. Så der røg det folkelige element så lige. Kan alle I røde have en god demonstration, tilføjer han senere.

Kritikere vil demonstrere mod Dong-salg
Kritikere vil demonstrere mod Dong-salg

Arrangørerne understreger, at man er velkommen til demonstrationen, selv om man stemmer på eller er medlem af Dansk Folkeparti. Partiet må bare ikke komme på talerstolen, forklarer Jakob Lausch Krogh, en af arrangørerne, til Jyllands-Posten:

- Problemet er, at fordi DF er så antimuslimske, vil der være en hel masse, som ikke vil komme, fordi de ikke kan lide DF. De vil kunne skræmme enormt mange væk, siger han.

S-koryfæer raser over Corydon: Regeringen bruger 'pølseargumenter'
S-koryfæer raser over Corydon: Regeringen bruger 'pølseargumenter'

På Facebook lyder forsvaret ydermere, at Dansk Folkeparti alligevel ikke er interesserede i at holde tale ved demonstrationen – men det får altså ikke folk som Andre Gade til at holde sig væk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
22-årige Sabrine er lokkedue: Hjælper...
bt.dk
Stormy Daniels kæmpede med karrieren:...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx