18/10-17 14:16

Byret stoler på niårig - stedfar dømmes for overgrebByret stoler på niårig - stedfar dømmes for overgreb

Mand beder om betænkningstid efter dom på fængsel i fire år og seks måneder.

storybild

Herning. En troværdig og detaljeret forklaring fra en pige på ni år har været med til at overbevise Retten i Herning om, at hendes stedfar har udsat hende for seksuelle overgreb.

Manden, der er 33 år, er onsdag blevet idømt ubetinget fængsel i fire år og seks måneder. Det oplyser senioranklager Claus Benner fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Overfor TV Midtvest erklærer han sig tilfreds med dommen.

- Derudover er jeg tilfreds med, at de har fundet pigens forklaring troværdig og lagt den til grund for dommen, siger han.

Den nu dømte har været varetægtsfængslet siden marts. Han boede sammen med barnet og hendes mor, da forbrydelserne fandt sted.

Ud over en videooptaget afhøring af pigen har det spillet en rolle for rettens afgørelse, at pigens dna er blevet fundet på en penisring i hjemmet, skriver TV MidtVest.

Retten oplyser på sin hjemmeside, at pigens troværdige og detaljerede forklaring også støttes af, at hun havde fortalt fem veninder om forløbet, og at venindernes forklaring i væsentligt omfang svarer til, hvad den niårige har fortalt.

Også resultatet af en retsmedicinsk undersøgelse er blevet tillagt vægt.

Retten har i øvrigt tilkendt barnet en tortgodtgørelse på 75.000 kroner. Den 33-årige overvejer, om han vil anke dommen til Vestre Landsret.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
'Paradise'-par havde sex på tv: Sådan...
bt.dk
FOA-formand slår fast midt i...
bt.dk
Gigantisk fiasko: Spillede Premier...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx