Af - 18/12-15 07:35

Så mange børn er klar til at droppe julegaven for at hjælpe fattigeSå mange børn er klar til at droppe julegaven for at hjælpe fattige

En ny rundspørge viser, at det for næsten alle danske børn vil overveje at forære en af deres julegaver væk, hvis det kan hjælpe fattige.

Langt størstedelen af danske børn vil overveje at ofre en af pakkerne under juletræet, hvis det kunne hjælpe verdens fattige.

Selv om julen er fyldt med gaver og ønskelister, tænker danske børn end deres egen næsetip. Det viser en undersøgelse blandt 8-12 årige som YouGov har lavet for SOS Børnebyerne.

- Det er rart at få bekræftet, at danske børn er i stand til at tænke langt ud over deres egne behov. Selv her i juletiden, hvor gaver og ønskelister godt kan komme til at fylde meget, tænker børnene på andre, siger Line Grove Hermansen, der er kommunikationschef i organisationen.

Derfor er mange utilfredse med julegaven fra chefen
Derfor er mange utilfredse med julegaven fra chefen

Ikea giver kæmpe julebonus
Ikea giver kæmpe julebonus

I undersøgelsen svarer to ud af tre danske børn, at rige lande både kan og skal hjælpe fattige lande. 89 procent af børnene er endda klar til at give deres julegaver væk, hvis det kan hjælpe

Kun syv procent af danske børn vil ikke ofre en gave for at hjælpe et barn, der mangler sin familie. Modsat vil 9 ud af 10 børn (89 procent) overveje eller helt sikkert give en julegave væk, hvis den går til at hjælpe et forældreløst barn uden familie. Fire procent har svaret ”ved ikke”.

Mand dig op: Hun er træt af din julegave
Mand dig op: Hun er træt af din julegave

- Det siger meget om danske børn, at de er klar til at ofre noget af deres eget for at hjælpe andre. Det er et rigtig dejligt julebudskab og noget som vi forældre skal tage med os, når vi planlægger julen. Børn har en veludviklet sans for social retfærdighed og vil gerne hjælpe, så juleaften må ikke kun handle om gaver, siger Line Grove Hermansen i SOS Børnebyerne.

LÆS OGSÅ: Louise giver brugte julegaver til jul - det kunne halvdelen af danskerne også finde på

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Britiske ransagning indledt hos...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx