Af - 07/09-13 14:09

Danske kvinder klar til at få børn - uden mandDanske kvinder klar til at få børn - uden mand

Hver tredje kvinde uden barn overvejer at blive solomor

storybild

Danske kvinder overvejer helt at droppe manden og blive solomor (Billede: Polfoto)

Hver tredje danske kvinde, som ikke har børn, men ønsker at få det, overvejer at blive solomor.

Enten ved hjælp af kunstig befrugtning eller ved at få barn med en mand, som de ikke er sammen med.

Det skriver Søndagsavisen.

YouGov har på vegne af Søndagsavisen spurgt 187 repræsentativt udvalgte kvinder i alderen 25-43, som ikke har børn, men gerne vil have det, om de vil overveje at blive solomor, hvis ikke de finder den rigtige mand. 36 procent svarer ’ja’, mens 24 procent svarer ’måske’.

Og det er voldsomme tal, mener familieforsker Per Schultz Jørgensen.

- Det er meget overraskende. Det er udtryk for en individualisering i samfundet, hvor man lægger vægt på personlig lyst og tilfredsstillelse. Vi ved, at børn med enlige forældre kan opleve identitetsproblemer, hvis ikke de også har en mandlig figur at danne sig efter. Men det behøver ikke være en biologisk far, det kan også være en onkel eller andet, siger han til Søndagsavisen.

På Fertilitetsklinikken Storkklinikken er man i daglig kontakt med kvinder, der overvejer at blive solomødre ved hjælp af kunstig befrugtning.

Deputy Manager Lilian Thykjær Jørgensen forklarer, at de enlige kvinder i gennemsnit er 38 år, når de henvender sig første gang, og bruger to år på at forberede sig på de praktiske aspekter, før de bliver fertilitetsbehandlet.

- Det er kvinder, som har et stort barneønske, og som er opmærksomme på, at deres fertilitet falder. For ti år siden var de måske ikke kommet til os, fordi de frygtede den forklaringsfase, de skulle igennem over for deres omgivelser. I dag er det blevet mere almindeligt, og flere har måske en veninde eller bekendt, som er alenemor. Og så er det en meget nemmere beslutning at tage, siger Lilian Thykjær Jørgensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx