Af - 02/06-16 23:09; Opdateret: 03/06-16 10:48

Dette køn sender flest smileysDette køn sender flest smileys

Ny undersøgelse viser, at du næsten er sikret en smiley, hvis du modtager en besked fra en kvinde. Mænd derimod er især nærige med at sende kærlige ikoner.

Bildstrecke im Grossformat »

75 procent af hunkønnet svarer i en ny undersøgelse, at de somme tider skifter et ord ud med en emoji eller smiley.

Når mobilen bipper en ny besked ind, kan du næsten være sikker på, at meddelelsen indeholder en smiley eller emoji - når afsenderen er en kvinde.

73 procent af de kvindelige deltagere svarer nemlig i en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Telia, at de bruger emojis eller smileys i deres beskeder.

Særligt er kvinderne glade for blinkesmileyen, som 73 procent af hunkønnet kunne finde på at udsmykke en besked til en veninde med.

Har du firmatelefon? Så let kan din telefon få dig fyret
Har du firmatelefon? Så let kan din telefon få dig fyret

Selvom mændene også er glade for humørikonerne, deler de langt fra samme begejstring for de gule ansigter. 56 procent af mændene sender emojis, og 48 procent kunne finde på at sende en smiley med et glimt i øjet til ægtefællen eller kæresten.

- Kvinder er vilde med smileys, fordi de gerne vil skabe en god stemning og få kommunikationen til at flyde på en skøn måde. For dem er det mere høfligt at sende smileys, siger Kenneth Reinicke, kønsforsker på Roskilde Universitet, til metroxpress.

Julie fik sms fra Fitness World: - Du ser sød ud...
Julie fik sms fra Fitness World: - Du ser sød ud...

Han sammenligner brugen af smileys med kvinders hang til at fylde hjemmet med små pynteting, der i deres øjne skaber hygge.

Ligesom mænd bare gerne vil bo i simple, funktionelle hjem, fokuserer mænd også mindre på alt ”fyldet” i beskeder. De vil gerne kommunikere fuldstændig kort og forståeligt og ser mere tekstbeskeder som et middel til rationel kommunikation.
Det forklarer Kenneth Reinicke.

Du skal sove to gange før endeligt ja til kviklån
Du skal sove to gange før endeligt ja til kviklån

Forskellen på mænd og kvinders anvendelse af smileys er især tydelig, i forhold til om man sender kyssesmileys til venner af samme køn:

57 procent af kvinderne kan godt finde på at sende den flirtende smiley til en veninde, mens kun 19 procent af hankønnet kunne finde på at sende den til deres venner af samme køn.

Også hjerteikonet bliver brugt mere blandt kvinder end mænd.

- Jeg tror, det er, fordi der kan ligge en snært af noget homofobi. Kvinder skriver også meget oftere ”Hej søde” og ”skønne” til deres veninder. Mænd sender ikke søde budskaber i samme grad, for de vil ikke have vil have det til at lyde, som om de er forelsket i deres venner.

Mor tror hun skælder søn ud på sms - men det er HELT forkert nummer
Mor tror hun skælder søn ud på sms - men det er HELT forkert nummer

LÆS OGSÅ: Mobiler ved middagsbordet giver ballade i familien

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx