Af - 04/03-17 16:24

De fleste forstår ikke det her skilt i trafikken - gør du?De fleste forstår ikke det her skilt i trafikken - gør du?

En ny undersøgelse fra Vejdirektoratet afslører, at danskerne faktisk har ret godt styr på det der med skilte og færdselsregler. På nær ét skilt - det er tre ud af fire nemlig i tvivl om.

storybild

Har du styr på teorien fra køreskolen?

I Danmark findes der omkring 300 forskellige færdselsskilte. 14 af dem indgik i Vejdirektoratets rapport, og halvdelen af dem forstod de adspurgte trafikanterne korrekt. Så langt, så godt. Der er dog det ene skilt, som ret mange bliver i tvivl om betydningen af.

Her er synderen, som kun en ud af fire adspurgte er sikre på, hvad betyder. Der opstår simpelthen forvirring, om der er tale om vognbaneskift eller sammenfletning:

Svaret er vognbaneskift. Helt præcist vognbaneforløb med vognbaneskift.

"Når der er tale om et vognbaneskift, skal bilisten, der vil skifte vognbane, sikre sig, at det kan ske uden fare eller unødig ulempe for de andre trafikanter. Ved en sammenfletning derimod skal bilister i begge spor tage hensyn til hinanden. Når det er sagt, er det god stil, når en anden bilist ønsker at foretage et vognbaneskift, at man så vidt muligt giver plads, f.eks. ved at lette lidt på speederen," forklarer Dennis Lange, juridisk konsulent i FDM til FDM.

Men vi kan godt alligevel...

Andre gamle kendinge er danskerne mere sikre på i trafikken. Hele 93 procent har styr på, at bilister i begge spor skal tage gensidigt hensyn efter flettereglerne, når de ser dette skilt:

Ligesom 97 procent af de adspurgte ved, at de har ubetinget vigepligt over for alle andre trafikanter, når de møder nedenstående skilt:

Og sidst, men ikke mindst, er det hele 98 procent, der er klar over, at de kører ind i en byzone - et tættere bebygget område - med en maksimal hastighed på 50 km/t, når det gældende bynavn syner frem på skiltet med silhuetter af bygninger:

Ryanair vil sætte fart i Norwegians langdistanceruter
Ryanair vil sætte fart i Norwegians langdistanceruter

Københavns Lufthavne beskylder SAS for enorm regnefejl
Københavns Lufthavne beskylder SAS for enorm regnefejl

Kaos på vej på for S-tog: Stopper al trafik i ugevis
Kaos på vej på for S-tog: Stopper al trafik i ugevis

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx