Af JESPER VESTERGAARD LARSEN - 01/05-17 15:33

Far til Carina, der ikke ville dø: Læge er fuld af løgnFar til Carina, der ikke ville dø: Læge er fuld af løgn

Far raser over læge, der har udgivet en bog med sin egen version af historien om »pigen, der ikke ville dø«.

storybild

Neurokirurg Benedicte Dahlerup mente ikke, at Carina Melchior havde chancer for at vågne op efter en trafikulykke og bad derfor hendes forældre tage stilling til organdonation. Men stik imod overlægens vurdering, vågnede hun op og er i dag frisk og rørig. (Billede: DR )

»Hun er fuld af løgn, den kælling.« Sådan lyder Kim Melchiors reaktion på den bog, tidligere overlæge Benedicte Dahlerup netop har udgivet.

Benedicte Dahlerup spillede en central rolle i DR-dokumentaren »Pigen, der ikke ville dø«. Hun var den neurokirurg, der tilså Carina Melchior, da hun i 2011 lå i koma efter en trafikulykke. Foran DRs rullende kameraer bad hun de knuste forældre tage stilling til organdonation, men historien tog en uventet drejning. Carina Melchior vågnede. Stik imod overlægens vurdering.

Især en samtale mellem Kim Melchior og Benedicte Dahlerup, der bed sig fast i seerne:

»Der er ikke bare et lille mirakel nogen steder?«, spørger Kim Melchior.

»Nej, det er der ikke. Vi har set på scanningerne, og det ser slemt ud. Og for hende ville jeg ikke ønske, at hun overlevede. På ingen måde.«

Hver femte dansker brokker sig hver eneste dag
Hver femte dansker brokker sig hver eneste dag

Sagen fik store konsekvenser for Benedicte Dahlerup. Hun blev politianmeldt og trukket gennem flere klageinstanser i sundhedsvæsnet. Til sidst fik hun en frivillig fratrædelse, men fandt aldrig et nyt job og er nu pensioneret. I bogen »Konsekvenser«, der netop er gjort tilgængelig på internettet, fortæller hun sin version af historien. Udgivelsen falder ikke i god jord hos familien Melchior, der mener at Benedicte Dahlerup udleverer personlige patientoplysninger om Carina, der kun har stået i hendes journal.

»Hun kan ikke være det bekendt over for Carina. Det har været en kamp at få Carina på ret køl. Det er lykkedes nu. Hun er lige begyndt at kunne klare sig selv, og så skal hun trækkes gennem møllen en gang til. Det kan kun handle om kroner og ører, det er min overbevisning. Du må hellere ringe til min advokat, for det her kommer ikke til at gå stille af sig,« siger Kim Melchior.

18-årige Sebastian er træt af folks brok om kongehuset: Det samler folket
18-årige Sebastian er træt af folks brok om kongehuset: Det samler folket

Familiens advokat Niels Fjeldberg uddyber over for MX, at han på familiens anmodning ser på forskellige muligheder for at komme efter Benedicte Dahlerup.

»Bogen er en stor forsvarstale for hende selv. Det er ynkeligt. Hun ser sig selv om uskyldsren og det er alle os andre, der tager fejl. Vi er dybt rystede over, at hun kan finde på det. Carina ville ikke dø og Benedicte vil åbenbart ikke have, at sagen skal dø. Derudover er vi rystede over, at hun kan finde på at komme med oplysninger om Carinas helbredsmæssige tilstand uden at bede om samtykke først. Står det til Carinas forældre, kommer vi efter hende på alle måder juridisk,« siger Niels Fjeldberg.

MX har uden held forsøgt at få en kommentar fra Benedicte Dahlerup.

39 af de SJOVESTE svar på åndssvage Facebook-klager
39 af de SJOVESTE svar på åndssvage Facebook-klager

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret lærer frygter det værste:...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Læge i desperat opråb: Løkke, du...
bt.dk
Irina efter bruddet: Sådan er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx