Af - 15/04-15 11:33

Skoleleder om udvist 14-årig: - Tefik er vellidt og velintegreretSkoleleder om udvist 14-årig: - Tefik er vellidt og velintegreret

Torsdag bliver den unge dreng og hans familie smidt ud af Danmark.

Bildstrecke im Grossformat »
Eleverne fra Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser demonstrerede i dag for at støtte Tefik i kampen om at få opholdstilladelse i Danmark. De mange elever forsøger at forhindre, at Tefik og familien bliver udvist til Kosovo. Tefik Dujal har boet i Danmark i fire år, og han vil ikke tilbage til Kosovo, hvor han ingen venner eller omgangskreds har. 'Tefik skal blive!' står der på et af de mange bannere, der støtter den 14-årige dreng. Eleverne viser deres frustration - og mange havde skilte med budskaber, der især er henvendt til Udlændingenævnet. Tefiks liv er i DK! Klassekammeraterne er ikke i tvivl - udvisningen skal stoppes. 'Tefik har kun gået i skole her i Danmark' - han kender altså intet til at gå i skole i Kosovo, hvor han efter planen skal udvises til med sin far og mor på torsdag. 'Vi kan ikke undvære Tefik' siger eleverne, og tiden må vise, om de kan forhindre udvisningen med lidt advokathjælp. En elev fra skolen har skrevet Tefik i panden og et hashtag #keep, der henviser til at Tefik skal blive i Danmark. Der var bred opbakning ved demonstrationen. Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Tefik lader til at nyde den store støtte, som han og familien har fået. Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' En elev har et foto af Tefik, hvor der står 'I am Tefik'. Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Demonstrationen ved sin ende.

14-årige Tefik Dulajs udvisning til balkanlandet Kosovo i morgen torsdag har sat sindene i kog blandt hans klassekammerater i 7.B. på Isefjordskolen i Holbæk.

Og den store opbakning, som 7. klasseeleven har fået, er noget, skolen ikke har set tidligere.

- Vi har haft andre elever, der er blevet udvist, men vi har aldrig været i denne situation. Det er første gang, at vi har oplevet denne opmærksomhed omkring en udvisning af vores elever, siger skoleleder på Isefjordskolen, Mette Hunsdahl, til metroxpress og fortsætter:


Se tegnefilmen om Tefiks liv og håbet om en fremtid i Kongeriet Danmark.

- Tefik får denne opbakning fra sine kammerater, fordi han er en vellidt og velintegreret dreng, der kan sproget, har danske interesser og har danske venner. Han er fuld integreret.

På Facebook er der oprettet en støttegruppe – 'Tefik skal blive i Danmark' – som skal hjælpe med at samle penge ind til Tefik og hans families advokat for at øge muligheden for, at de kan blive i Danmark.

Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde idag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark'

Posted by Tefik skal blive i Danmark on 14. april 2015

Og det er ikke en gruppe, som skolen står bag:

- Det er ikke os som skole, der står bag det, men det er nogle forældre til eleverne, der har hjulpet med det. Men det er klart, når vi har alle eleverne til at gå her, så skal vi sørge for at tingene foregår ordentligt.

- Vi har selvfølgelig snakket med lærerne om, hvordan de dels understøtter eleverne i det, som de gerne vil, men samtidig også holder tingene adskilt for at sige, at der er noget, som er skole og noget, der er privat, fortæller Mette Hunsdahl og uddyber, at de forsøger at forklare hele situationen overfor eleverne:

- Vi er også rigtig opmærksomme på det samfundsmæssige aspekt i hele situationen. Altså hvordan kan man gøre det her, hvad er det for en proces, der går i gang, når nogen bliver udvist, og hvilke handlemuligheder har Tefik og hans familie.

14-årig Tefik bliver smidt ud af landet torsdag: - Jeg føler mig meget dansk
14-årig Tefik bliver smidt ud af landet torsdag: - Jeg føler mig meget dansk

Hvad der skal ske i morgen torsdag, hvor 14-årige Tefik Dulaj og hans familie skal ud af Danmark og tilbage til Kosovo, har skolelederen ikke noget overblik over. Men hun forsikrer, at de vil lytte til elevernes ønsker om at støtte deres skolekammerat.

- Vi er dialog om alt det, som foregår, hvor det er langt hen af vejen lærerne, der har kontakten med eleverne. Hvis nogle har lyst til at sige farvel til Tefik, vil vi aftale i samarbejde med elevernes forældre om, hvad der kan lade sig gøre. Derfor tager vi dialogen med dem løbende, siger Mette Hunsdahl.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx