Af Ritzau - 21/04-17 10:21; Opdateret: 21/04-17 18:20

59-årig anklaget for hundredvis af netovergreb mod børn59-årig anklaget for hundredvis af netovergreb mod børn

104 personer - de fleste af dem børn - har ifølge Nordsjællands Politi været ofre for 59-årigs netovergreb.

storybild

Via nettet har en 59-årig mand krænket flere end 100 ofre, mener anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi. (Billede: Free/Colourbox)

En 59-årig mand er blevet tiltalt for mere end 300 forhold i en sag om seksuelle overgreb mod blandt andet børn via internettet, oplyser Nordsjællands Politi.

Sagen er blevet efterforsket siden 2014 og har blandt andet bestået i gennemgange af flere end 100.000 chatkorrespondancer.

Der er 104 forurettede i sagen. De er i alderen 8-62 år. Langt de fleste af dem er børn.

- Han har oprettet profiler, hvor han har udgivet sig for at være en 15-årig dreng eller pige, afhængig af hvilket køn han har talt med, fortæller efterforskningsleder Henrik Gunst.

På den måde har manden ifølge anklagen formået at få sine ofre til at tage tøjet af eller udføre andre seksuelle handlinger.

Det har manden så ifølge Nordsjællands Politi optaget uden at have fået lov, og den slags er ulovligt.

- Det har været en gradvis proces, hvor han har påvirket ofrene til at overskride deres egne grænser, siger Henrik Gunst.

Manden, der bor i Farum, er tiltalt efter straffelovens bestemmelser om blufærdighedskrænkelse og børneporno. Derudover er han tiltalt efter en bestemmelse om uberettiget at fotografere andre.

Det var forældrene til en 12-årig pige, som tilbage i 2014 meldte sagen til politiet. De boede i Sydøstjyllands Politikreds, og efterforskningen af sagen begyndte her.

Det viste sig, at manden boede i Farum, og derfor blev sagen overgivet til Nordsjællands Politi, som i januar 2015 ransagede mandens bopæl.

I den forbindelse erkendte han ifølge Nordsjællands Politi forholdet omkring den 12-årige pige.

Mandens forsvarer, advokat Steen Moesgaard, fortæller, at han har modtaget tre flyttekasser med materiale fra anklagemyndigheden, og at han og hans klient endnu ikke har nået at gå det igennem.

- Men jeg synes, at de puster sagen op på den måde anklageskriftet er lavet på, hvor flere tiltale punkter omhandler samme forhold, siger han.

Det er endnu ikke afgjort, hvornår sagen kommer for Retten i Lyngby.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trump så 'usikker' Oprah på tv: Håner...
bt.dk
10 sunde vaner, som du skal droppe...
bt.dk
Lejlighed på 15 kvadratmeter solgt...
bt.dk
Bankfolk deler dramatisk foto efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx