Af Ritzau - 09/11-16 20:24; Opdateret: 09/11-16 22:05

Nyt it-system skal give bedre overblik over lægers bijobNyt it-system skal give bedre overblik over lægers bijob

Region Syddanmark vil give sygehusene bedre overblik over lægers bijob efter kritik fra Statsrevisorerne.

storybild

Region Syddanmark indfører et nyt system, der skal holde styr på lægernes bibeskæftigelse, efter kritik fra Rigsrevisionen. Arkivfoto. (Billede: Free/Colourbox)

Regionerne har ikke styr på, om lægerne tager andre job ved siden af arbejdet på sygehusene. Det risikerer at gå ud over patientsikkerheden, lyder kritikken onsdag fra Statsrevisorerne.

Hos Region Syddanmark har man i forbindelse med kritikken besluttet at indføre et nyt it-system, som skal give sygehusene bedre overblik over lægernes bibeskæftigelse.

- Helt grundlæggende er det en relevant kritik, statsrevisorerne kommer med, fastslår regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

- Vi har ikke været gode nok til at få samlet oplysningerne ind om de bijob og sørge for i tilstrækkeligt omfang at vurdere, om det konflikter med noget. Den automatik kan vi sikre med et nyt system, som vi agter at indføre.

Rigsrevisionen har blandt andet påpeget, at flere afdelinger på regionens sygehuse ikke vurderer karakteren af lægernes bijob.

Afdelingsledelserne vurderer eksempelvis ikke, om der er interessekonflikt mellem lægernes arbejde på sygehusene og deres bijob.

Ansvaret for det manglende overblik er i sidste ende delt mellem politikerne og direktionen i regionerne, mener Stephanie Lose.

- Derfor er det også vigtigt, at vi får samlet op og sat gang i nogle fælles retningslinjer. At det kommer til at virke i dagligdagen på de enkelte sygehuse er sygehusledernes ansvar, siger hun.

I det nye system skal lægerne fremover indberette al deres bibeskæftigelse.

Hospitalslæger må gerne have bijob, men det må hverken i omfang eller indhold gå ud over deres arbejde på hospitalet.

Og det kan give rigtigt god mening, at læger arbejder ved siden af den faste stilling på sygehusene, mener Stephanie Lose.

Hun fremhæver selv et eksempel på en narkoselæge, der arbejder på et sygehus i Region Syddanmark og bijobber som læge i akutlægebilen på et af regionens andre sygehuse.

- Men det er helt afgørende, at patienter og borgere kan have tillid til, at vi aktivt har taget stilling, når læger har et bijob, siger regionsrådsformanden.

Ifølge Statsrevisorerne risikerer lægernes bibeskæftigelse at gå ud over patientsikkerheden, hvis lægerne eksempelvis bijobber for meget, så de møder trætte op på deres arbejde.

Derudover er der risiko for misbrug af hospitalernes ressourcer, interessekonflikter og mindre fleksibel arbejdstilrettelæggelse, når lægerne arbejder ved siden af.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sådan er det gået Emma fra Årgang 0...
bt.dk
Jonas blev indlagt i et...
bt.dk
Dansk kvinde død på ferieø
bt.dk
Mand fik sin penis slemt i klemme...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx