Af Ritzau - 05/10-16 13:15

Ejendomsskatten på københavnerlejligheder vil stige stærktEjendomsskatten på københavnerlejligheder vil stige stærkt

Ejendomsskatten for kommende lejlighedskøbere i København vil stige markant med regeringens udspil.

storybild

De nye regler for boligbeskatningen bliver en grim omgang for købere, der finder en lejlighed i København efter 2020. (Billede: Free/Colourbox)

Ejendomsskatterne på lejligheder i København står til at stige voldsomt i regeringens udspil til et nyt skattesystem for boliger. Til gengæld bliver grundskylden fastlåst.

Købere, der kommer ind på markedet, efter at 2020 rinder ud, vil opleve, at skatten stiger med to tredjedele.

Det viser regeringens udspil til en reform af boligskatterne, der netop er offentliggjort.

Udspillet viser, at boligskatten for en ejerlejlighed i København til 4,5 millioner kroner med de nuværende regler vil ligge på 27.600 kroner i 2021.

Men med de nye foreslåede regler vil den stige til 45.400 kroner eller 64 procent.

Køber man før 2021 ankommer, vil man dog få en skatterabat, der holder skatten på 27.600 kroner. Det gælder altså ikke, hvis man køber efter 2020.

- Det afspejler, at de nye vurderinger og skatteregler sikrer en mere ensartet beskatning mellem ejerlejligheder og huse.

- I dag er de samlede ejendomsskatter for ejerligheder ofte markant lavere end for enfamiliehuse inden for samme kommune, selv om ejendomsværdierne er nogenlunde ens.

Det skyldes især, at grunde under ejerlejligheder typisk er markant undervurderede. Det gælder særligt i de dyre boligområder, skriver regeringen.

På positivsiden står lejlighedsejerne i København, målt ud fra den typiske lejlighed til 4,5 millioner kroner, til at få aflyst en stigningen i grundskylden på 65.300 kroner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx