Af Mie Oehlenschläger, Dansk Flygtningehjælp - 05/10-16 14:11

Jesper Christensen: - Der er brug for mere håb som detteJesper Christensen: - Der er brug for mere håb som dette

Kampen for at skaffe penge til medicin og behandling er en stor drivkraft i hverdagen, hvor pengene trods alt er små.

Skuespiller Jesper Christensen er i det nordlige Irak med sin datter Lulu Betz for ved selvsyn at se det arbejde, som Dansk Flygtningehjælp laver. I går fandt de håb midt i elendigheden.

Klokken var et om natten, da Adnan vendte ryggen til sit hjem i Mosul og løb med sin hustru og deres to børn. Islamisk Stat bankede på byens døre. I de tre år siden har familien boet i byen Erbil i det nordlige Irak. Her møder Jesper Christensen og Lulu Betz Adnan.

Han fortæller: 

- Vi tilbragte to døgn i skjul på en slette, hvor vi var skjult fra vejen. Vi sov på den bare jord med skorpioner og insekter, og jeg var meget bange for mine små børns sikkerhed.

Der var hundredevis på sletten de døgn, og Adnans flugthistorie adskiller sig ikke meget fra andres. Men der er alligevel en markant positiv forskel: Adnan har med hjælp fra Dansk Flygtningehjælp skabt sig et job, der giver mad på bordet og skaffer penge til datterens livsvigtige medicin.

Når jeg bliver stor, vil jeg være en mand
Når jeg bliver stor, vil jeg være en mand

For Lulu er det en solstråle midt i mørket:

- Adnans historie er så imponerende. På trods af sin svære situation er det lykkedes ham at skabe et arbejde til sig selv og oveni købet at kunne tilbyde jobs til andre i samme situation.

Adnans datter er delvist lam. Kampen for at skaffe penge til medicin og behandling er en stor drivkraft i hverdagen, hvor pengene trods alt er små.

- Det her jobprogram giver så meget mening. Det giver folk mulighed for at handle og skaber håb for fremtiden. Vi har brug for meget mere af det, siger Jesper Christensen.

Partier om sponsorering af flygtninge: Lad os prøve det af
Partier om sponsorering af flygtninge: Lad os prøve det af

Skuespiller Jesper Christensen og hans datter Lulu Betz er i Irak for at besøge flygtningelejre, der er drevet af Dansk Flygtningehjælp. Det sker som optakt til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling søndag den 6. november.
Du kan melde dig som indsamler på telefon 3373 5111 eller flygtning.dk/landsindsamling

LÆS OGSÅ: Mange flygtningebørn venter næsten et år på asylsvar

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx