Af Peter Ølholm - 05/03-17 08:21

Du har måske stillet varerne forkert i køleskabet hele dit livDu har måske stillet varerne forkert i køleskabet hele dit liv

Det er langt fra ligegyldigt, hvordan du arrangerer dine madvarer i dit køleskab.

storybild

fridge inseide filled with different fresh food

Har du eksempelvis altid dine mælkeprodukter stående i køleskabslågen? Ja, så har du allerede lavet den første fejl, skriver britiske The Sun, der har kigget nærmere på en guide fra The Good House Keeping Institute.

Det skyldes, at køleskabslågen er det varmeste område i køleskabet. Og det harmonerer ikke med letfordærvelige mejeriprodukter, der har det bedre på de mellemste og de nedre hylder. Det gælder både ost, mælk, yoghurt og smør.

Guiden er lavet som en hjælp til at holde sin mad frisk i længere tid, udnytte pladsen i køleskabet og minimere madspild. Herunder følger flere gode råd til, hvordan du fordeler varerne i køleskabet:

1) Al mad, der ikke skal tilberedes, har det bedst på øverste hylde. Det er for eksempel færdigretter og restemad.

2) Råt kød bør du opbevare på nederste hylde for at nedsætte risikoen for krydskontaminering.

3) Skufferne er gode til grøntsager, salat og frugt, som bliver i deres originale indpakning.

4) Lågeområdet, som altså er det varmeste, bør du bruge til varer, som ikke fordærver let. Det er for eksempel syltetøj, juice og krydderier.

5) Derudover anbefaler guiden, at du regelmæssigt gør dit køleskab rent. Og der menes den grundige version, hvor man bruger en tandbørste de mere ufremkommelige steder.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx