Af Ritzau - 02/01-17 07:48; Opdateret: 02/01-17 08:11

Løkke nævnte ikke topskat med et ord i sin nytårstaleLøkke nævnte ikke topskat med et ord i sin nytårstale

Selv om statsministeren ikke berørte LA's mærkesag i sin tale, får den ros af partiets politiske ordfører.

storybild

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afholdte traditionen tro nytårsdag sin nytårstale. Heri gentog han regeringens planer om at sænke SU'en og hæve pensionsalderen - men ikke regeringens ambition om at sænke skatten i toppen. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Dynamisk, positiv, ambitiøs og optimistisk. Sådan lyder rækken af ord, som Christina Egelund sætter på statsministerens nytårstale.

Derimod lægger Liberal Alliances politiske ordfører ikke noget i, at statsministeren ikke nævner LA's mærkesag om en sænkelse af topskatten med et eneste ord. Det er "helt ukontroversielt", forsikrer hun:

- Man kan sige, at de ting, som statsministeren berørte meget konkret – SU og pensionsalderen – jo er værktøjer til at kunne gøre det, vi gerne vil: At reformere og sænke skatten.

- Det står meget tydeligt i regeringsgrundlaget, at regeringen har en ambition om at sænke skatten både i toppen og bunden.

Når statsministeren bruger den gode tv-sendetid på at nævne områder, hvor det kommer til at "gøre ondt", er det i Christina Egelunds optik udtryk for, at "vi har en meget ærlig statsminister:

- Han siger, at hvis vi skal reformere, kommer det også til at koste nogle steder.

Løkke gentog i nytårstalen regeringens planer om at sænke SU'en og hæve pensionsalderen. Begge var en del af Venstre-regeringens 2025-plan i sensommeren, og begge er adopteret af VLAK-regeringen.

Det var også V-regeringens plan at sænke topskatten med fem procentpoint op til en million kroner. VLAK-regeringsgrundlaget gentager - lidt mere ukonkret - ambitionen om at sænke skatten i toppen.

Men det er meget usikkert, om det vil lykkes, vurderer Elisabet Svane, der er politisk redaktør på Fyens Stiftstidende.

- Regeringen ved godt, at der ikke er flertal for topskattelettelser. Det er kun dem selv, der vil det, siger hun.

- Forskellen fra efteråret er, at Løkke ikke længere har nogen, der stiller ultimative krav og truer med at vælte ham, for de sidder nu i regering.

Den politiske redaktør har svært ved at se, hvordan regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, skal kunne lægge stemmer til en topskattelettelse:

- Det ser meget, meget svært – for ikke at sige umuligt – ud, fordi DF er blevet endnu mere afvisende over for det.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

14-årig rapper vælter Danmark: Vi har...
bt.dk
DMI: Vejret bliver endnu værre - her...
bt.dk
Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Se billederne: Indere håner den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx